Kovesi, REACȚIE după ce a primit CITAȚIA: „Vor să mă BLOCHEZE”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Fostă şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a spus, la Realitatea TV, că această citaţie vine în momentul în care ea se pregăteşte să susţină interviul pentru funcţia de procuror-şef european.

„Sunt suspectă, sunt chemată vineri să mă prezint la audieri. Am fost astăzi la Înalta Curte și am depus o cerere de amânare pentru un proces care urma să aibă loc luni.

La nici câteva ore după ce am depus această cerere, am primit această citație. Este evident că prin această metodă se încearcă oprirea mea în această procedură, se încearcă să nu ocup această funcție, pentru că totuși am șanse, sunt candidatul care s-a situat pe primul loc.

Dacă stăm să ne gândim bine, această investigație este despre faptul că un condamnat definitiv a fost extrădat și adus în România să își execute pedeapsa, și după 10 ani facem această anchetă.

Citește și Kovesi, CITATĂ de în calitate de SUSPECT pentru luare de mită, mărturie mincinoasă și abuz în serviciu

Deși e o anchetă deschisă din 2017, nu știu dacă ea a fost închisă. Exact cu o săptămână înainte de audierea mea în Parlamentul European pentru ocuparea acestei funcții eu primesc citație să fiu audiată exact în ziua în care trebuia să fiu prezentă la Bruxelles”, a declarat Kovesi.

Întrebată ce va face după primirea acestei citaţii, Kovesi a răspuns: „Orice citaţie a unui procuror trebuie respectată, trebuie să mă prezint în procedură, îmi voi face apărarea”.

„O să mă duc să fiu audiată. O să schimbăm ora sau o să văd dacă mă încadrez ca să pot să plec. Eu vă spun clar că voi continua procedura. Și în parlamentul european dacă voi fi întrebată voi explica ce s-a întâmplat”, a mai spus Kovesi. 

„Cum vii cu exact o zi înainte ca eu să plec la Bruxelles și faci o învinuire? În ce constă urgența? Nu e nicio problemă că investighezi fapte de acum 10 ani, foarte bine, sa lămurim adevărul! Dar aici nu este vorba de adevăr! Aici este vorba de cum să o blocăm pe Kovesi să nu meargă mai departe în procedură. Cum să dăm un semnal celorlalți magistrați din sistem să stea liniștiți, să nu facă dosare.

Uitați-vă în ultima perioadă de timp: am 4 acțiuni disciplinare, 18 dosare într-un an de zile. De ce? Pentru că nu vor magistrați care să își facă treaba! Și atunci trebuie să dăm un exemplu. Cu cine? Cu Kovesi! Vrea să meargă la Bruxelles în procedură? Îi arătăm că nu se poate! Eu vă spun că eu am să mă prezint în procedură! Eu nu am să renunț!”, a mai spus Kovesi.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel