"Am depus această cerere pentru a opri îngenuncherea procurorilor și pentru a opri pe viitor aplicarea unei proceduri abuzive în vederea revocării procurorilor cu funcții de conducere. Nu este vorba despre bani, nu am solicitat plata unor despăgubiri, ci vorbim despre o chestiune de principiu. Am solicitat CEDO să constate că mi-au fost încălcate, în această procedură de revocare, anumite drupturi findamentale, cum ar fi dreptul la un proces echitabil, dreptuul la apărare, dreptul la un recurs efectiv. Într-o procedură în care eu nu eram parte, deci nu am fost citată, nu am avut dreptul să-mi fac apărarea, nu am avut posibilitatea să intervin în proces, mi s-a aplicat o sancțiune, cea a revocării de către CCR, cu toate că în legea Curții Constituționale această atribuție de revocare sau de sancționare a procurorilor cu funcții de conducere nu este prevăzută", a susținut Kovesi.
Ea spune că a atacat din principiu, pentru ca abuzul prin care a fost revocată din funcție să nu lovească și alți procurori.
"Deci, este o chestiune de principiu, mai mult decât atât, a fost o decizie definitivă, așa cum spune și motivarea CCR ea nu poate fi atacată. Pentru că orice cetățean al a cestei țări care este supus unei proceduri prin care este sancționat disciplinar sau este revocat din funcție are dreptul să conteste această măsură, ori decizia Curții a fost definitivă, fără drept de a fi contestată și, astfel, am apreciat că mi-a fost încălcat dreptul la un recurs efectiv. Repet, este o chestiune de principiu, nu am solicitat despăgubiri și doresc stoparea îngenuncherii procurorilor, doresc stoparea aplicării unei astfel de măsuri abuzive și altor procurori cu funcții de conducere, pentru că în acest moment decizia poate fi invocată ca precedent pentru revocarea oricărui procuror care deține o funcție de conducere în Ministerul Public", a declara Laura Codruța Kovesi, miercuri dimineața, la sosirea la sediul Parchetului General.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News