Kreppel, varianta germană a minciunelelor românești. O rețetă prin care să-ți uimești toți oaspeții

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Kreppel, varianta germană a minciunelelor românești. O rețetă prin care să-ți uimești toți oaspeții. FOTO: captură YouTube @
Thermitwins - Thermomix® Rezepte
Kreppel, varianta germană a minciunelelor românești. O rețetă prin care să-ți uimești toți oaspeții. FOTO: captură YouTube @ Thermitwins - Thermomix® Rezepte

Kreppel sau minciunelele românești în varianta germană au numeroase variante: dulce sau sărat, cu sau fără umplutură, în diferite forme la tăiere etc. Însă în toate cazurile coincide prezența agenților de dospire (drojdie, praf de copt sau bicarbonat de sodiu), care asigură o textură crocantă la exterior și aerisită la interior, demnă de a fi gustată.

La StiriDiaspora.ro vă învățăm cum să faceți Kreppel germane. Să gătim!

Chiftele din griș, fragede în interior cu o crustă delicioasă la exterior. Îți lasă gura apă!

 

Kreppel - Ingrediente

 

- 350 de grame de făină 000

- 1 linguriță de praf de copt

- ¼ linguriță de bicarbonat de sodiu

- 2 linguri de zahăr

- 1 ou

- 240 de grame de iaurt natural

- 2 linguri de smântână groasă

- coaja de lămâie sau portocală

- ulei de floarea soarelui sau de soia pentru prăjit

- zahăr pudră pentru decor. 

Cea mai gustoasă cremă de ton tartinabilă. Perfectă la orice oră. Rezultatul e wow în doar câteva minute!

 

Kreppel - Mod de preparare

 

Pentru a începe cu rețeta de minciunele germane, mai întâi într-un bol amestecați făina cu bicarbonatul de sodiu, praful de copt și zahărul.

Faceți o gaură în centru și puneți oul, iaurtul, smântâna și coaja de lămâie sau portocală.

Sfat: puteți înlocui iaurtul cu cremă de brânză sau brânză de vaci.

Integrați toate ingredientele pentru a forma aluatul care va fi oarecum umed. Lăsăm apoi aluatul acoperit să se odihnească aproximativ 30 de minute.

Întindeți aluatul cu aproximativ 3 mm grosime pe adaosul de făină. Tăiați dreptunghiuri de aproximativ 8 x 4 cm. Apoi, faceți o tăietură orizontală în jos în centru. Treceți un capăt prin mijloc și formați o răsucire.

„Oasele bunicii”, altfel de gogoși delicioase și rafinate. Încearcă-le chiar astăzi! Notează rețeta

Apoi, puneți o tigaie cu ulei din belșug la foc, astfel încât să înceapă să se încălzească.

Când uleiul ajunge la 160°C, prăjiți minciunelele germane până când încep să se rumenească și întoarceți-le pentru a se găti uniform.

Pe măsură ce minciunelele germane se gătesc, îndepărtați-le cu grijă și așezați-le pe hârtie absorbantă.

Mai rămâne doar să le stropiți cu zahăr pudră și vor fi gata de mâncare. 

Bucură-te de masa ta! Poftă bună!

 

-------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt      
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g      
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G      

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ      

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel