Kulich, cozonac rusesc pentru Paște, foarte pufos și delicios! Rețeta pas cu pas a gospodinelor

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Kulich, cozonac rusesc pentru Paște, foarte pufos și delicios! Rețeta pas cu pas a gospodinelor
Kulich, cozonac rusesc pentru Paște, foarte pufos și delicios! Rețeta pas cu pas a gospodinelor

Kulich, cunoscut și sub numele de Paska este un cozonac clasic preparat de Paște de către ruși și ucraineni. Iese foarte pufos și delicios!

Kulich se află undeva la graniţa dintre pâine şi desert, semănând foarte mult cu aluatul de cozonac. Cozonacul rusesc kulich poate fi umplut cu fructe uscate, ciocolată, brânză sau simplu. Importanța acestui cozonac este dată de glazura de zahăr, care are un aspect deosebit.

În mod tradițional, după slujba de Paști, kulichul, care a fost pus într-un coș și decorat, este binecuvântat de preot. Apoi, cozonacul se consumă în fiecare zi înainte de micul dejun. Kulich se coace în cutii înalte, cilindrice. Când este răcit, kulich este decorat cu glazură albă (care picură ușor pe părți) și flori colorate. Kulich se mănâncă numai între Paște și Rusalii.

În continuare vă vom prezenta rețeta clasică a cozonacului rusesc kulich.

Ingrediente:

Pentru aluat:

1 kg făină pentru cozonac

200 ml lapte

200 g smântână

300 g zahăr

150 ml ulei

500 g fructe uscate

4 ouă

2 gălbenușuri

1 linguriță esență de vanilie

1 linguriță esență de lămâie

Un vârf de sare

20 g drojdie uscata

1 lingură coajă lămâie

Pentru glazură:

150 g zahăr pudră

2 albușuri

Bombonele.

 

Kulich, cozonac rusesc pentru Paște - Mod de preparare

 

Pentru început drojdia uscată va fi dizolvată cu laptele călduț împreună cu două lingurițe cu zahăr. Puneți deoparte.

Amestecați zahărul, smântâna, ouăle (cele întregi și gălbenușurile), esențele și coaja de lămâie cu un tel până la omogenizare. Adăugați amestecul de drojdie, făina, uleiul și sarea și bateți cu un mixer până devine aluatul elastic.

Puneți fructele uscate și încorporați-le în aluat apoi puneți-l la crescut pentru aproximativ o oră într-un loc călduț.

După ce aluatul a crescut îl puneți într-o formă de hârtie de panettone sau într-o tavă de tort mai înaltă, tapetată cu hârtie de copt. În formă mai lăsați-l la crescut încă jumătate de oră. (De precizat că din acest aluat v-ar putea ieșit trei sau mai mulți kulich, în funcție de ce tavă formă de copt aveți.)

Băgați în cuptorul preîncălzit la 150 grade timp de o oră. 

Între timp facem glazura. Bateți spumă albușurile și adăugați zahărul pudră până obțineți o bezea tare. După ce cozonacii s-au răcit, glazurați și presărați bombonele colorate.

Poftă bună!

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel