Lacrimi de fericire pentru un bătrânel din Italia: un adolescent i-a înapoiat portofelul pierdut, ce conținea economiile sale pe viață

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Surpriză neașteptată pentru un bătrânel din Italia: un adolescent i-a înapoiat portofelul pierdut, ce conținea economiile sale pe viață / Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com
Surpriză neașteptată pentru un bătrânel din Italia: un adolescent i-a înapoiat portofelul pierdut, ce conținea economiile sale pe viață / Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com

Un gest remarcabil de onestitate a avut loc în Bologna, când un adolescent a găsit un portofel plin cu bani într-un autobuz și l-a predat șoferului pentru a-i găsi posesorul. 

Incidentul s-a petrecut pe linia Tper, care leagă San Michele in Bosco de Via del Sostegno. Atunci când șoferul a deschis portofelul, a descoperit cu surprindere că acesta conținea nu mai puțin de 60.000 de euro.

După ce a realizat valoarea descoperirii, șoferul a alertat imediat Centrul Operativ Radio al Poliției Locale.

"Incredibil, nu găsești în fiecare zi o sumă atât de mare de bani sub ochii tăi", a mărturisit el celor care au preluat apelul, conform relatărilor din Corriere di Bologna.

În afara sumei impresionante de bani, în portofel se aflau și documente personale și alte obiecte de valoare, care au facilitat identificarea rapidă a proprietarului.

 

Portofelul aparținea unui pensionar din Bologna

 

Municipalitatea din Bologna a confirmat incidentul și a subliniat că poliția locală a demarat imediat o serie de investigații pentru a stabili proveniența banilor și a identifica proprietarul de drept. În urma acestor cercetări, s-a descoperit că portofelul aparținea unui pensionar din Bologna. Conform informațiilor publicate de Il Resto del Carlino, pensionarul a prezentat documentația necesară care a demonstrat că banii erau legitimi, iar autoritățile au anunțat că suma integrală va fi returnată proprietarului după finalizarea investigațiilor.

Primăria din Bologna a lăudat atât pe adolescentul care a găsit și predat portofelul, cât și pe șoferul autobuzului care a acționat prompt și corect.

"Acesta este un exemplu de comportament civic și onestitate pe care ar trebui să îl urmeze toți cetățenii", a declarat un reprezentant al Primăriei.

Acest incident ne amintește de un alt caz de onestitate petrecut în urmă cu câțiva ani, când un trecător a găsit 2.000 de euro lângă un tomberon în San Lazzaro și i-a predat poliției. Aceasta a reușit să găsească proprietarul, o doamnă în vârstă de 86 de ani, căreia i-au fost returnați banii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel