Lămâița de toamnă: un super desert gata în câteva minute. Nici nu ai nevoie de cuptor

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Lămâița de toamnă - un super desert gata în câteva minute. Nici nu ai nevoie de cuptor
Lămâița de toamnă - un super desert gata în câteva minute. Nici nu ai nevoie de cuptor

Dacă vrei să gătești ceva bun, dar nu vrei să te complici și să folosești cuptorul, atunci ar fi o idee bună să prepari lămâița de toamnă, o tartă cu lămâie super-delicioasă. 

Lămâița de toamnă, este o prăjitură rafinată și ușoară cu lămâie. Se face fără a folosi cuptorul, iar cu foarte puțină muncă vei pune pe masă o adevărată capodopera culinară.

Ingrediente

 

Pentru blat ai nevoie de:

- 80 grame unt topit

- 300 de grame de biscuiți uscați

Ingrediente pentru cremă:

1 litru de lapte

100 grame iaurt

170 de grame de zahăr

45 grame gris

45 gr amidon de porumb

100 de grame de zahăr vanilat

Mod de preparare

 

Mai întâi mixăm biscuiții într-un blender. Peste biscuiții zdrobiți se toarnă untul topit și se amestecă cu o lingură până când untul este absorbit complet de biscuiți. Se ia o tavă cu balamale și se tapetează fundul și marginile cu hârtie de copt. Blatul se pune în tavă, iar astfel se formează baza prăjiturii. Se dă la frigider pentru 30 de minute.

Acum facem crema.

Turnăm laptele într-o cratiță. Adăugăm zahărul, amidonul de porumb, grișul și începem să amestecăm ingredientele cu un tel. Cratița se pune pe foc amestecând în compoziție până obțineți o cremă densă. Se ia cratița de pe foc, se adaugă zahărul vanilat, iaurtul și se amesteca din nou până se dizolvă complet ultimele ingrediente.

Apoi luam baza prăjiturii din frigider și turnăm crema peste el. Nivelăm cu o spatulă. Tava se dă la frigider pentru încă 30 de minute.

Ingrediente pentru decor:

25 gr amidon de porumb

100 ml zeamă de lămâie

0,5 linguriță de turmeric

300 ml apă

Turnați apa într-o cratiță și adăugați sucul de lămâie. Turnăm amidonul și turmericul și amestecăm cu un tel de mână. Punem pe foc amestecăm până când se îngroașă.

Scoateți lămâița de toamnă din frigider și turnați peste ea amestecul obținut. La final, nu mai rămâne decât să lăsați prăjitura la frigider pentru 60 de minute.

Scoatem prăjitura cu lămâie din tavă și o transferăm pe un platou de servit.

Dacă preferați, puteți decora prăjitura cu ciocolată albă.

Poftă bună!

Vezi și: Cum să faci Ciambellone, celebrul desert tradițional italian 

 

-----------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel