Leonardo Palmisano, jurnalist, sociolog și scriitor italian, autorul romanuului „Ghetto Italia“, în care autorul povestește, prin mărturii directe ale muncitorilor agricoli din diferite țări europene, între care și România, despre formele de exploatare, diferite de la o regiune italiană la alta, a lansat o nouă carte în care acțiunea se învârte în jurul unei românce.
Autorul - care s-a ocupat întotdeauna de fenomenul migranților, criminalitate organizată și repercusiuni asupra lumii muncii - combină stilul unui roman polițist cu o investigație socio-culturală care se ocupă de degradarea mahalalelor locuite de romi și imigranți, trecând prin corupția anumitor politicieni profesioniști.
De data aceasta, romanul „Cine vrea prea mult”, lansat ieri, la Foggia, este de fapt concluzia trilogiei romanelor, formată din „Tutto Torna” (2018) și „Nimeni nu ucide moartea” (2019), care îl vede pe banditul Mazzacani ca protagonist. Acțiunea pornete de la descoperirea cadavrului Paulei, o prostituată româncă ucisă recent, executată în stil mafiot și îngropată lângă alte patru cadavre.
Prostituată româncă, ucisă și îngropată lângă alte patru cadavre în Italia
Într-o mahala de imigranți de lângă Foggia, este descoperită o groapă comună cu cinci cadavre îngropate cu câțiva ani în urmă, un cap în putrefacție (cel al unui mafiot din Sacra Corona Unita, Gianni Palano) și trupul încă cald al Paulei, o prostituată româncă, al cărei ucigaș i-a gravat o stea pe frunte lângă gaura de glonț, ca și cum ar fi vrut să lase o semnătură.
În orele următoare, la Bari, candidatul la funcția de guvernator regional, Marcellino Danza, din Foggia, moștenitorul unui imperiu politic împreună cu sora sa, baroneasa Danza, este ucis. Teresa Buonamica, șefa Direcției Regionale Anti-Mafia din Puglia, deschide o anchetă în încercarea de a dezlega puzzle-ul complicat care leagă toate aceste morți.
Atunci când personajul Mazzacani este implicat, nu va spune tot ce știe, și anume că a recunoscut în sculptura în formă de stea mâna celui care a pus capăt Bandei dei Santi, grupul de bandiți neafiliați la Sacra Corona Unita, al cărui șef era.
Astfel începe, cu cel de-al doilea Luigi Mascione mereu alături de el, vânătoarea personală de oameni în căutarea răzbunării. Ca un cerc al trecutului care se închide, cel de-al treilea caz al banditului Mazzacani povestește intrigile politice, interesele economice și strategiile criminale care strălucesc sub soarele din Tavoliere.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News