Lapte de susan. Ingrediente
1 cană de semințe de susan sau pastă de susan
3 căni de apă
1/4 linguriță pudră de vanilie (opţional)
1 linguriță sirop de arțar (sau orice alt îndulcitor preferaţi)
Un vârf de sare
Mod de preparare
Pentru varianta cu seminţe de susan, este recomandat ca acestea să fie înmuiate timp de 2-4 ore înainte de preparare. Însă puteţi folosi pasta de susan (tahini), dacă doriţi să săriţi peste ultima etapă a reţetei, adică strecurarea lichidului.
Prepararea acestei băuturi delicioase este foarte rapidă, întrucât toate ingredientele se adaugă într-un blender şi se mixează bine timp de un minut.
La final, după cum am menţionat deja, pentru a elimina cojiţele de seminţe de susan, turnaţi lichidul din blender printr-o strecurătoare într-un alt recipient.
Folosiţi laptele de susan pentru orice doriţi, fiind un preparat versatil şi bun de consumat ca atare sau în alte mâncăruri.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News