Lapte prăjit, rețeta tradițională spaniolă. E simplu de făcut iar la final vei exclama "Oleee!"

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Lapte prăjit, rețeta tradițională spaniolă. E foarte simplu de făcut
Lapte prăjit, rețeta tradițională spaniolă. E foarte simplu de făcut

Lapte prăjit este o rețetă tradițională spaniolă care va face senzație la masă. Este un desert preferat atât de copii, cât și de adulți. 

Lapte prăjit (Leche frita) este un desert spaniol originar din nordul Spaniei. Se prepară prin fierberea făinii cu lapte și zahăr până când se îngroașă și devine un aluat ferm, care este apoi porționat, prăjit și servit cu o glazură de zahăr și praf de scorțișoară. Deși ingredientele din care se prepară sunt simple, rezultatul este fabulos. Iată cum se face.

Ingrediente

Pentru bază ai nevoie de:

- 500 grame lapte

- coaja de la o jumătate de lămâie

- 15 g unt

- 2 gălbenușuri

- 100 g zahăr

- 100 g făină 

Pentru glazură ai nevoie de:

- făină

- 1 ou

- ulei de măsline extravirgin

- 1 lingură de zahăr

- 1 lingură de scorțișoară măcinată

Cum faci lapte prăjit, rețeta tradițională spaniolă 

 

Se pune laptele cu coaja de lămâie și untul într-o cratiță și se dă la foc mediu.

Se bat gălbenușurile cu zahărul și se adăugă treptat făina. La acest amestec se adaugă laptele clocotit strecurat si se amestecă foarte bine.

Readuceți vasul la foc mic, amestecând în continuare cu atenție până se îngroașă. Atunci când este gata, se toarnă amestecul într-un vas dreptunghiular cu fund plat, înalt de trei sau patru centimetri. Acoperiți cu folie de plastic și dați la frigider pentru trei sau patru ore. După ce a stat la frigider, baza ar trebui să aibă o consistență groasă, astfel încât să poată fi tăiată.

Tăiați baza în bucățele pătrate egale. Fiecare pătrățel se trece prin făină și ou bătut și se prăjește în ulei bine încins timp de 2-3 minute. Atunci când sunt gata, se scot și se scurg pe o hârtie absorbantă.

La final, se trece laptele prăjit printr-un amestec de zahăr și scorțișoară și este gata de servit.

Dacă respecți această rețetă tradițională spaniolă de lapte prăjit, consistența desertului ar trebui să fie o budincă super-cremoasă în interior, dar crocantă la exterior.  

Dacă ți-a plăcut lapte prăjit, rețeta tradițională spaniolă, cu siguranță îți va plăcea și cea franțuzească de Creme brulee din doar 4 ingrediente

În mod interesant, variante ale acestei rețete se găsesc și în România, sub denumirea de lapte fript, dar și în China, sub denumirea de lapte prăjit. Dintre toate însă, varianta spaniolă e cea mai gustoasă. 

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel