Lasagna cu dovlecei, fără carne, o delicatesă pentru zilele caniculare de vară. Iată rețeta

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Lasagna cu dovlecei, fără carne, o delicatesă pentru zilele caniculare de vară. Iată rețeta. Sursa foto: depositphotos
Lasagna cu dovlecei, fără carne, o delicatesă pentru zilele caniculare de vară. Iată rețeta. Sursa foto: depositphotos

Lasagna este unul dintre acele feluri de mâncare pe care le poți mânca în fiecare zi și tot nu te plictisești. Mai ales dacă este o lasagna fragedă, cu dovlecei și ricotta.

Cu siguranță o să vă placă propunerea noastră culinară de astăzi. Este un preparat simplu, iar gustul este pur și simplu de neegalat! Lasagna cu dovlecei si ricotta este foarte ușoară și cremoasă.

Ingrediente:

foi pentru lasagna - 9 bucăți,

ulei de floarea soarelui - 15 ml.,

ceapă - 1 bucată,

dovlecei - 6 bucăți,

usturoi - 2 căței,

ricotta - 250 grame,

brânză Cheddar - 50 grame,

sos de roșii -  350 grame,

sare și piper - după gust.

 

Modul de preparare

 

Preîncălziți cuptorul la 220°C. Aduceți o oală cu apă la punctul de fierbere, apoi fierbeți foile de lasagna aproximativ 5 minute, până când sunt suficient de fragede, dar nu fierte excesiv. Clătiți-le cu apă rece, apoi stropiți-le cu puțin ulei pentru a nu se lipi.

Desertul perfect din pepene verde: este proaspăt, sărac în calorii și gata în 5 minute. Iată cum se face

Între timp se spală și se dau prin răzătoarea grosieră dovleceii. Se toacă ceapa și usturoiul. Se încinge uleiul într-o tigaie mare, apoi se călește ceapa. După 3 minute, adăugați dovlecelul și usturoiul și continuați să gătiți până când dovlecelul se înmoaie.

Tartă cu prune și migdale, un desert perfect pentru weekend

Adăugați câte 2/3 din ricotta si cheddar, apoi condimentați după gust. Se încălzește sosul de roșii în cuptorul cu microunde timp de 2 minute la puterea maximă, până se încinge.

Mini pizza pe rondele de vinete. O rețetă grozavă pentru petreceri sau o cină cu familia

Într-o tavă mare de copt, așezați lasagna, începând cu jumătate din amestecul de dovlecei, apoi foile de lasagna, apoi sosul de roșii. Repetați, acoperiți cu ricotta și apoi  cu cheddar rămas.

 Coaceți pe raftul de sus al cuptorului aproximativ 10-15 minute, până când foile de lasagna sunt moi, iar brânza este aurie. Poftă bună!

-----------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g

https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G

 - https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel