Lasagna cu pesto și bechamel, un preparat delicios care îți va surprinde oaspeții

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Lasagna delicioasă cu carne și sos bechamel: Rețetă pas cu pas / Sursa foto: freepik.com
Lasagna delicioasă cu carne și sos bechamel: Rețetă pas cu pas / Sursa foto: freepik.com

Lasagna cu pesto, cunoscută și sub numele de lasagna alla portofino, poate fi preparată pentru prânzul de duminică sau pentru o ocazie specială.

În această rețetă de lasagna, straturile de paste se ung cu un sos cremos pe bază de sosuri bechamel, pesto de casă și  brânză mozzarella. Mâncarea finală se stropește generos cu parmezan ras, care îi conferă o crustă apetisantă.

Dacă ai timp liber, poți lua ulei de măsline extravirgin de bună calitate, nuci de pin, brânză, usturoi și busuioc și  poți face propriul sos pesto, așa cum o cere tradiția.  

Ingrediente:

foi pentru lasagna - 250 grame,

sos pesto - 200 grame,

brânză mozzarella - 200 grame,

parmezan ras - 3 linguri.

Pentru sosul bechamel:

lapte - 1 litru,

unt -  100 grame,

făină de grâu - 100 grame,

sare și nucșoară după gust.

 

Modul de preparare

 

Pentru susul bechamel, pune untul, tăiat în bucăți mici, într-o cratiță mică. Se încălzește până se topește.

Adaugă făina în unt și amestecă rapid cu un tel până când amestecul este omogen și uniform. Lasă apoi sosul rezultat la prăjit timp de 1 minut și ia-l de pe foc.

Tartă delicioasă cu nuci și gutui. Cea mai simplă rețetă din bucătăria bunicii

Toarnă laptele fierbinte în amestecul de făină, continuând să amesteci, astfel încât să nu se formeze cocoloașe. Se sărează și se condimentează cu nucșoară.

Pune cratița pe aragaz și gătește la foc mic, amestecând continuu, până când bechamelul ajunge la grosimea dorită.

Unge fundul unei forme termorezistente cu sos bechamel. Întinde un strat de foi de lasagna și acoperă-le cu o cantitate generoasă de sos bechamel.

Orez incredibil de delicios cu pui și legume. Rețeta este simplă și rapidă

Acum pune câteva linguri de pesto și amestecă pentru a combina bine sosurile. Stropește  suprafața cu mozzarella tăiată cubulețe. Continuă să stratificați lasagna în acest fel până când se epuizează toate ingrediente. La final, adaugă parmezan ras.

Tava cu lasagna se dă în cuptor la 200°C și se coace aproximativ 30 de minute. După gătit, scoate lasagna din cuptor și se lasă să se răcească. Taie lasagna în porții și aranjeazează-le pe farfurii. Poftă bună!

-----------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g

https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G

https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel