Lasagna cu vinete și măsline, potrivită pentru o cină în familie. Este sățioasă și are puține calorii

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Lasagna cu vinete și măsline, potrivită pentru o cină în familie. Este sățioasă și are puține calorii. Sursa foto: freepik.com
Lasagna cu vinete și măsline, potrivită pentru o cină în familie. Este sățioasă și are puține calorii. Sursa foto: freepik.com

Toate gospodinele au rețeta lor preferată de lasagna, dar astăzi vă sugerăm să încercați varianta vegetariană cu vinete.

 

Știm, sunteți obișnuiți cu lasagna cu carne, deși există multe opțiuni pentru umplerea lasagnei vegetariene, în care se adaugă dovlecei, tofu, legume și multe altele. Astăzi vă sfătuim să încercați o altă variantă - cu vinete.

Ingrediente:

foi pentru lasagna - 1 bucată,

vinete - 3 bucăți,

măsline negre fără sâmburi - 200 grame,

capere - 50 grame,

usturoi -  4 căței, 

conservă de roșii în suc propriu - 600 grame,

roșii - 1 bucată,

lapte -  1 litru,

făină de grâu - 4 linguri,

unt - 4 linguri,

nucșoară măcinată - după gust.

suc de lămâie - 1 ml,

oregano uscat - după gust.

ulei de măline - după gust,

sare și piper -  după gust.

 

Modul de preparare

 

Vinetele se taie felii, se sărează și se lasă un sfert de ora. În acest timp, încălziți cuptorul la 200°C. Ștergeți feliile de vinete cu un prosop de hârtie și puneți-le pe o tavă de copt unsă ușor cu ulei. Stropiți-le cu câteva picături de ulei de măsline și dați-le în cuptor pentru aproximativ 15 minute.

Budincă de pâine: o rețetă delicioasă și ușor de făcut acasă, la orice oră

Între timp,  măslinele negre și caperele se toacă. Usturoiul se curăță de coajă, trece printr-o presă și se amestecă cu două linguri de ulei de măsline, sare și piper. Apoi, usturoiul se pune într-o tigaie cu fund gros și se prăjește  4 minute.

Apoi turnați roșiile și amestecați ușor. Se condimentează cu oregano, piper și sare și se mai fierbe încă 10 minute. Scoateți vinetele din cuptor și lăsați-le deoparte să se răcească.

Prăjitură cu miere de albine, un deliciu sănătos pe care să îl pregătești întregii familii

În acest timp, pregătiți sosul bechamel. Topiți untul într-o tigaie, având grijă să nu-l ardeți. Când este aproape gata se adaugă treptat făina, amestecând continuu. Se ia de pe foc și se amestecă jumătate  din lapte. Puneți din nou oala pe aragaz, amestecând și măriți focul. Când sosul începe sa se îngroașe, se amesteca se toarnă restul de lapte.  La final, asezonați cu sare, piper, nucșoară și suc de lămâie.

Ungeți cu grijă o tavă de copt cu ulei de măsline și întindeți prima parte din foile de lasagna, apoi întindeți feliile de vinete, turnați peste ele sosul de roșii și întindeți peste ele sosul bechamel.

Omletă cu legume și ciuperci: gustoasă și bogată în proteine

Urmează o altă foaie de lasagna, vinete, sos de roșii și sos bechamel.  Pentru ultimul strat, superior, este indicat să mai lăsați puțin sos bechamel, care trebuie turnat cu generozitate. Deasupra mai puneți câteva felii de vinete și roșii, presărați oregano și sare.

Se coace la 220 de grade aproximativ o jumătate de oră. Poftă bună!

--------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g

https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G

https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel