Potrivit acelorași surse, procurorii au dispus reținerea acesteia pentru 24 de ore, urmând ca instanța să decidă dacă se impune o măsură preventivă mai severă, cum ar fi arestarea preventivă, controlul judiciar sau eliberarea pe cauțiune.
Ancheta DIICOT vizează o presupusă schemă frauduloasă de proporții, în care avocați, notari și alte persoane cu funcții cheie ar fi facilitat o rețea infracțională specializată în delapidare și spălare de bani. Conform procurorilor, această schemă era structurată pe trei paliere, iar Laura Vicol ar fi fost implicată în cel de-al treilea palier, format din notari și avocați. Aceștia sunt acuzați că au contribuit la întocmirea documentației necesare vânzărilor imobiliare, intabulărilor și consultanței juridice, încasând sume de bani provenite din activitățile ilegale desfășurate sub umbrela grupului infracțional.
Soțul Laurei Vicol, omul de afaceri Vladimir Ciorbă, audiat și reținut
Sursele judiciare indică faptul că și Vladimir Ciorbă, patronul grupului Nordis, a fost reținut luni seară, după mai multe ore de audieri la sediul DIICOT. Procurorii au făcut percheziții extinse atât în București, cât și în mai multe județe din țară, dar și în Monaco, în încercarea de a documenta întreaga schemă infracțională. Ancheta vizează mai multe persoane și firme, iar sursele apropiate dosarului susțin că în următoarele ore ar putea urma și alte rețineri.
Polițiștii și trupele speciale ale Jandarmeriei au escortat-o pe Laura Vicol și pe soțul său la sediul DIICOT, unde aceștia au fost audiați timp de mai multe ore înainte de a fi plasați în arest preventiv pentru 24 de ore.
Laura Vicol a respins acuzațiile înainte de reținere
Într-o apariție televizată la emisiunea moderată de Denise Rifai, pe 26 ianuarie, Laura Vicol a negat vehement orice implicare în activități ilegale, susținând că este victima unei „execuții publice”. Aceasta a afirmat că nimeni nu a întrebat-o despre detaliile anchetei înainte de a fi vizată și că Nordis avea suficiente active pentru a acoperi orice problemă financiară.
„Nu a existat apartament vândut de două ori. Legal, nu poți face acest lucru”, declara Vicol, insistând că firma Nordis a fost ținta unor atacuri mediatice deoarece era percepută ca „o firmă PSD-istă”. Ea a subliniat că nu avea cunoștință despre operațiunile companiei soțului său și că în cadrul căsniciei lor nu discutau afaceri.
Rețeaua „Nordis”, în vizorul DIICOT de mai bine de un an
Dosarul „Nordis” este unul dintre cele mai complexe cazuri de delapidare și crimă organizată investigate de DIICOT în ultimii ani. Schema infracțională ar fi funcționat prin vânzarea succesivă a unor imobile, folosind contracte dubioase și firme intermediare, în scopul de a disimula originea fondurilor și de a păgubi clienți și parteneri de afaceri. Sumele vehiculate în anchetă sunt de ordinul zecilor de milioane de euro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News