"O zonă a fabricii de ciment a luat foc. Prin urmare, şi până când vom putea analiza dacă calitatea aerului permite o viaţă normală, am decis să cerem locuitorilor să rămână în case", a anunţat coordonatorul celulei de urgenţă înfiinţată după erupţie, Miguel Angel Morcuende, în cadrul unei conferinţe de presă.
"2.500 până la 3.000 de persoane" trebuie să rămână în locuinţele lor în zonele din proximitatea fabricii de ciment situate în vestul insulei din arhipelagul Canare, a mai spus el.
Fabrica de ciment a fost traversată de o scurgere de lavă provenită de la vulcanul Cumbre Vieja, care a erupt pe 19 septembrie.
Lava vulcanului din Tenerife a distrus o fabrică de ciment
Erupţia vulcanului Cumbre Vieja nu a provocat morţi sau răniţi, însă a dus la evacuarea a peste 6.000 de persoane, dintre care unele şi-au pierdut toate bunurile sub scurgerile de lavă, care au distrus aproape 600 de hectare şi peste 1.200 de clădiri, conform autorităţilor spaniole.
Vulcanul a expulzat timp de peste două săptămâni jeturi de lavă incandescentă, distrugând sute de clădiri şi ferme şi forţând evacuarea a mii de locuitori.
În urmă cu un deceniu, mare parte din spaţiul aerian al Europei a fost închis din cauza unui nor de cenuşă emanat de vulcanul Eyjafjallajokull din Islanda, provocând companiilor aeriene pierderi de miliarde de euro din venituri, potrivit Agerpres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News