Leeds: Un unchi va prelua temporar cei 4 copii români luați de autoritățile britanice

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Leeds: Un unchi va prelua temporar cei 4 copii români preluați de autoritățile britanice
Leeds: Un unchi va prelua temporar cei 4 copii români preluați de autoritățile britanice

Cei patru copii români din Leeds, preluaţi de autorităţile britanice se întorc temporar în familie, la un unchi. 

Decizia a fost luată de instanţa din Marea Britanie, pe durata audierilor, fiind în interesul copiilor – anunţă Autoritatea Naţională pentru Protecţia Copilului. Aceasta a subliniat că astfel copiii vor fi mai puțin traumatizați.

Cei patru copii români au fost preluaţi de autorităţile britanice după ce unul dintre ei a ajuns la spital cu o lovitură la cap. Medicii au alertat autorităţile, care au decis să-i ia pe copii din grija părinților pe durata anchetei. Pe perioada audierilor şi a investigaţiilor, copiii vor fi în grija unchiului lor din partea tatălui.

Preşedintele Autorității Naţionale pentru Protecţia Copilului, Rareş Petru Achiriloaie, a precizat că reintegrarea, chiar şi temporară, în familie a fost posibilă datorită demersurilor Consulatului General al României din Manchester.

„Reintegrarea copiilor în mediul familial, chiar și temporar, reprezintă un pas important în reducerea traumei și stresului acestora,” a declarat Achiriloaie.

 

Cinci persoane care au protestat pentru familie au fost arestate 

 

Incidentul a stârnit o reacție puternică în comunitatea locală. Amintim că au fost violenţe de stradă într-un cartier din Leeds, declanşate de tentativa de preluare în grija statului a copiilor unei familii de români. Protestele au degenerat în violențe, mai multe persoane, printre care şi români, distrugând o maşină de poliţie şi incendiind un autobuz.

În urma acestor evenimente, 5 persoane au fost arestate. Poliţia a acuzat un alt bărbat, Iustin Dobre, de 37 de ani, de incendiere şi tulburări violente într-o suburbie a oraşului.

În timp ce ancheta continuă, decizia de a plasa temporar copiii în grija unchiului lor oferă o soluție de compromis, asigurându-le un mediu familiar și stabil pe perioada investigațiilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel