CSM a decis ca prevederile ordondanței de urgență care modifică legile justiției nu se aplică retroactiv, ci de acum înainte. Asta înseamnă că procurorii din DNA, DIICOT și ai Parchetului General rămân în funcții.
CSM a clarificat astăzi situația procurorilor din DNA și DIICOT, care erau numiți în urma unui concurs organizat după vechea legislație în cele două structuri, dar care nu aveau vechimea cerută prin noua legislație, care intră în vigoare de mâine.
Reamintim că, așa cum prevede ordonanța de urgență pe legile justiției, procurorii nu mai pot lucra în DNA sau DIICOT decât dacă au o vechime de zece ani.
Hotărârarea CSM este valabilă pentru procurorii care sunt numiți definitiv pe post în cele două structuri.
Așadar, planul de decapitare al DNA este cel puțin parțial năruit.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News
Pensiile în Italia: Iată cât valorează cecul după 20 de ani de contribuții
Alexandra Curtache /
22 dec 2024, 13:54
În contextul actual al legislației din Italia privind pensiile, mulți români se întreabă cât de mult vor primi din sistemul de pensii după 20 de ani de contribuții. Deși acest număr de ani poate părea suficient pentru a accesa pensia, există diverse condiții și opțiuni care influențează valoarea pensiei. Iată care sunt opțiunile și sumele estimate pentru cei care vor să se pensioneze după 20 de ani de contribuții.