Legume murate. Rețetă simplă pentru murături de te lingi pe degete

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Legume Murate. Rețetă simplă pentru murături de te lingi pe degete
Legume Murate. Rețetă simplă pentru murături de te lingi pe degete

Astăzi vă prezentăm cea mai simplă rețetă pentru legume murate. Un deliciu de care te vei bucura pe tot parcursul anului. Să gătim!

Ingrediente pentru prepararea legumelor murate

 

- 225 de grame morcov decojit

- 450 grame de napi decojiti

- 225 de grame varză

- 2 ardei iuți saramură (puneți apă și sare până plutește)

- 50 de grame de sare

- 2-3 litri de apă

- 75 mililitri roșii sherry uscate

- 75 de grame de zahăr

- 2 linguri de usturoi tocat.

Castraveți murați la soare. Murăturile de vară care te duc înapoi în copilărie, pe prispa bunicii: Cea mai simplă rețetă

 

Cum se prepară legume murate

 

Odată ce avem legumele curate și curățate le vom tăia în bețișoare. Apoi, pregătim saramura lăsând toate ingredientele să se dizolve. Și puneți legumele într-un borcan de sticlă acoperindu-le cu saramură.

Lăsați-le să se odihnească la frigider timp de 4 zile și sunt gata de utilizare.

Pot fi consumate ca acompaniament sau pur și simplu direct din borcan. 

Castraveti murați în stil german. O variantă excelentă pentru a obține cele mai aromate murături

 

Roșii în oțet

 

Ingrediente pentru prepararea roșiilor în oțet

- 2 kilograme de roșii

- 1 litru de apă

- 1 linguriță de sare

- 2 lingurițe de zahăr

- ¾ cană 9% oțet

- 3 lingurițe ulei vegetal

- 3 frunze de ridiche

- 1 crenguță de mărar

- 3 caței de usturoi.

Cu iaurt şi castravete faci cel mai delicios sos posibil. De zece ori mai bun decât tzatziki. O rețetă surpriză bonus!

 

Cum se prepară roșiile murate

 

În recipiente pentru murături se prepară astfel: se sterilizează recipientele și capacele lor, fierbându-le timp de 20 de minute.

Pune o frunză de ridiche în fundul recipientului, mărar și câțiva căței de usturoi. Se toarnă roșiile deasupra.

Într-o oală se fierbe apa cu zahăr și sare. Când fierbe, se adaugă oțet și se mai fierbe 5 minute. Turnați în recipient până la refuz. Închideți bine recipientele, întoarceți-le cu susul în jos și asigurați-vă că nu curge apă. Acoperiți-le cu o pătură și lăsați-le timp de 8 ore.

Apoi depozitați-le la frigider sau într-o cameră. Se păstrează luni de zile. Se pot servi cu ce vrei!

Poftă bună!

Pepeni murați la borcan. Un ingredient special care le dă o savoare aparte

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel