Ingrediente pentru prepararea legumelor murate
- 225 de grame morcov decojit
- 450 grame de napi decojiti
- 225 de grame varză
- 2 ardei iuți saramură (puneți apă și sare până plutește)
- 50 de grame de sare
- 2-3 litri de apă
- 75 mililitri roșii sherry uscate
- 75 de grame de zahăr
- 2 linguri de usturoi tocat.
Cum se prepară legume murate
Odată ce avem legumele curate și curățate le vom tăia în bețișoare. Apoi, pregătim saramura lăsând toate ingredientele să se dizolve. Și puneți legumele într-un borcan de sticlă acoperindu-le cu saramură.
Lăsați-le să se odihnească la frigider timp de 4 zile și sunt gata de utilizare.
Pot fi consumate ca acompaniament sau pur și simplu direct din borcan.
Castraveti murați în stil german. O variantă excelentă pentru a obține cele mai aromate murături
Roșii în oțet
Ingrediente pentru prepararea roșiilor în oțet
- 2 kilograme de roșii
- 1 litru de apă
- 1 linguriță de sare
- 2 lingurițe de zahăr
- ¾ cană 9% oțet
- 3 lingurițe ulei vegetal
- 3 frunze de ridiche
- 1 crenguță de mărar
- 3 caței de usturoi.
Cum se prepară roșiile murate
În recipiente pentru murături se prepară astfel: se sterilizează recipientele și capacele lor, fierbându-le timp de 20 de minute.
Pune o frunză de ridiche în fundul recipientului, mărar și câțiva căței de usturoi. Se toarnă roșiile deasupra.
Într-o oală se fierbe apa cu zahăr și sare. Când fierbe, se adaugă oțet și se mai fierbe 5 minute. Turnați în recipient până la refuz. Închideți bine recipientele, întoarceți-le cu susul în jos și asigurați-vă că nu curge apă. Acoperiți-le cu o pătură și lăsați-le timp de 8 ore.
Apoi depozitați-le la frigider sau într-o cameră. Se păstrează luni de zile. Se pot servi cu ce vrei!
Poftă bună!
Pepeni murați la borcan. Un ingredient special care le dă o savoare aparte
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News