Li s-a pus gând rău vânzătorilor de ceapă și usturoi de pe marginea drumurilor: DRDP: "Pun în pericol siguranța rutieră" 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Vânzătorilor de ceapă de pe marginea drumului DN2, de lângă Buzău le-ar putea fi interzisă activitatea. 

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) avertizează că activităţile desfăşurate de comercianţii întâlniţi la ieşire din municipiul Buzău, pe DN 2(E85), până la intersecţia cu DN 1B (E577), creează ambuteiaje şi pun în mare pericol siguranţa tuturor participanţilor la trafic.

Pentru prevenirea unor evenimente rutiere şi conştientizarea privind riscul rutier la care sunt expuşi atât comercianţii, cât şi participanţii la trafic, reprezentanţii DRDP, în colaborare cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean, au realizat o acţiune comună de informare cu privire la prevederile referitoare la regimul drumurilor.

Drumul public "nu e destinat vânzării de ceapă și usturoi"



"Comerţul ambulant reprezintă o activitate comercială care se desfăşoară şi pe drumurile publice. Drumul public nu este destinat acestui tip de activitate, deoarece prezintă o serie de pericole atât pentru vânzători, cât şi pentru cumpărători, precum şi pentru ceilalţi participanţi la trafic", a transmis, vineri, DRDP.

Pe parcursul lunii august, trei persoane şi-au pierdut viaţa pe acest tronson de drum, în urma a două accidente de circulaţie.

Limitări de viteză în zonă



Ţinând cont de creşterea numărului de autovehicule la nivel naţional şi implicit creşterea semnificativă a fluxului de trafic din zonă în ultimii ani, DRDP a decis pentru DN 2 reglementarea circulaţiei rutiere în soluţie 2+1 (benzi circulaţie), amplasarea parapetului median de tip New Jersey şi modificarea marcajului şi indicatoarelor rutiere, precum şi limitarea vitezei la 60 km/h.

În zona respectivă, pe marginea drumului sunt întâlniţi frecvent comercianţi de ceapă şi usturoi. În contextul lucrărilor desfăşurate, DRDP consideră că prezenţa lor pune în pericol siguranţa rutieră.

"Prin implementarea proiectului 'Amenajare sector de drum şi amplasarea separator median New Jersey pe DN2, sector cuprins între km 104+840 - km. 106+790', şi analiza fluxului de trafic modificat în urma implementării soluţiei 2+1 pe acelaşi sector de drum, s-a concluzionat că prezenţa comercianţilor ambulanţi pe DN 2 creează ambuteiaje şi pune în mare pericol siguranţa tuturor participanţilor la trafic", precizează sursa citată. 

 

DN2 (E85) este cunoscut și sub numele de drumul morții

Pe DN2 au loc cele mai multe dintre accidentele grave din România, de aceea este supranumit drept "drumul morții"


Chiar joi a avut loc un accident soldat cu nouă victime s-a produs, joi dimineaţă, pe raza localităţii Drăguşeni, a transmis Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava.

Potrivit sursei citate, în eveniment au fost implicate două autoturisme în care se aflau nouă persoane, printre care şi cinci minori. Două dintre persoane, o femeie şi un copil, au rămas printre între fiarele contorsionate.

"La faţa locului s-au deplasat pompierii militari cu o autospecială pentru descarcerare, o ambulanţă SMURD şi o autospecială de transport victime multiple, cu sprijinul a şapte echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean Suceava. În urma evaluării celor implicaţi în eveniment, toate cele nouă persoane, conştiente şi cooperante, au necesitat îngrijiri medicale. Pompierii au extras cele două victime încarcerate şi le-au predat echipajelor medicale şi paramedicale", au precizat oficialii ISU.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel