Mai mulți lideri PNL sunt nemulțumiți de posibilitatea unui guvern PNL - PSD și sunt speriați de scindarea partidului dacă Nicolae Ciucă va fi premier în Guvernul format cu PSD.
Astfel, surse liberale au declarat pentru Mediafax că în acest scenariu, liderii îi sugerează lui Florin Cîțu să fie președintele Senatului.
După ultimele nemulțumiri din PNL pentru un posibil Guvern cu PSD, cu Nicolae Ciucă să fie premier, liberalii discută despre un scenariu nou, care să nu scindeze partidul, mai ales că în presă au apărut informații că președintele Klaus Iohannis ar fi sunat anumiți lideri PNL, iar cel mai probabil PNL se va îndrepta spre un Guvern cu PSD. În plus, liderii respectivi s-ar fi și laudat în partid cu telefonul primit de la președinte.
„Dacă va fi un Guvern cu PSD, iar Ciuca premier, atunci Florin Cîțu ar trebui să fie președintele Senatului”, susțin liberalii din partid, potrivit surselor citate.
Florin Cîțu nu și-a exprimat vreo opinie deocamdată, după discuțiile tensionate cu liderii din teritoriu.
În PNL este luat în calcul ca Florin Cîțu să rămână doar președintele PNL, dacă nu va fi la Senat, dar asta va genera nemulțumire în partid, mai spun sursele citate.
Alexandru Rafila: Dacă mi se va propune, probabil voi accepta postul de ministru al Sănătății
Alexandru Rafila, deputat și membru PSD, a declarat că, în cazul în care i se va propune, probabil va accepta postul de ministru al Sănătății în noul guvern PNL - PSD care se prefigurează.
Alexandru Rafila a declarat la Digi24 că acceptă din mai multe motive. Primul este faptul că a avut o atitudine „vocală” în legătură cu prestația de până acum a Ministerului Sănătății. Un alt motiv este abordarea echilibrată pe care o are în încercarea de a rezolva problemele apărute.
În context, Rafila a spus că printre prioritățile pe care le-ar avea în postura de ministru se numără reducerea numărului de îmbolnăviri de COVID și de decese. El spune că oamenii se prezintă prea târziu la medic și nu comunică faptul că s-au îmbolnăvit, din cauză că nu înțeleg gravitatea bolii. Rafila spune că oamenii trebuie să aibă acces încă de la medicul de familie la un pachet minim de investigații și de tratament, ceea ce ar reduce și presiunea pe spitale.
Rafila a identificat și o serie de deficiente, cum ar fi faptul că România a fost în stare de alertă și în vară, când a fost o perioadă de acalmie în evoluția epidemiei de coronavirus, dar și acum, când sunt 500 de decese pe zi. Un alt subiect este achiziția testelor pentru școli, care ar fi putu fi cumpărate mai ieftin în vară.
„De ce nu am discutat despre certificatul verde din vară, odată cu restul UE?”, a întrebat retoric Rafila, care a subliniat lentoarea cu care Executivul a administrat unele probleme legate de evoluția și limitarea pandemiei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News