Într-un context internațional din ce în ce mai interconectat, competențele lingvistice sunt esențiale pentru orice lider de stat, iar Ciolacu a recunoscut că nu se simte confortabil să se exprime în această limbă.
„Nu mă simt confortabil și nu o fac. Nu stăpânesc foarte bine această limbă”, a declarat Ciolacu, refuzând să se descrie în engleză, la solicitarea gazdelor emisiunii. Liderul PSD a subliniat că preferă să comunice în română, afirmând că este important să se exprime clar și concis.
În ciuda reținerilor sale, Ciolacu a subliniat că are experiență în negocieri internaționale, amintind de întâlnirile sale cu oficiali europeni.
„În primul rând cred că pot să le spun şi româneşte. Nu am nicio problemă. Am o reţinere şi este normală, pentru că nu stăpânesc foarte bine şi nu cred că ăsta este exerciţiu pe care vi-l doriţi. Am discuţii tete-a-tete, nu am o problemă de conversaţii. Îi şi anunţ de la început că nu ştiu foarte bine. Cred că preşedinta Comisiei Europene a zis stai liniştit, că vorbesc mai încet. Dar am reuşit în jumătate de oră să ne înţelegem foarte bine. A fost un tete-a-tete. Am avut negocierile în ceea ce priveşte viitorul comisar şi eu zic că au ieşit acele negocieri, ţinând cont de faptul că România are pentru prima oară un vicepreşedinte al Comisiei”, a declarat Marcel Ciolacu, miercuri, la Digi FM.
Cu toate acestea, reținerile sale privind limba engleză sunt semnale de alarmă în contextul în care România se află într-o poziție crucială pe scena europeană. Ciolacu a menționat că lucrează pentru a-și îmbunătăți competențele lingvistice, având chiar un profesor de engleză, dar recunoaște că este o „luptă personală”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News