Lipie cremoasă cu orez, pui și legume - Îți lasă gura apă de la prima mușcătură!

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Lipie cremoasă cu orez, pui și legume - Îți lasă gura apă de la prima mușcătură! / Foto: Unsplash
Lipie cremoasă cu orez, pui și legume - Îți lasă gura apă de la prima mușcătură! / Foto: Unsplash

Această lipie umplută cu orez, carne, legume și cașcaval este preparatul perfect pentru o masă completă și pentru a vă bucura de o experiență culinară autentică în confortul propriei case. Nu doar gustul, dar și mirosul îți lasă gura apă. Această rețetă va deveni cu siguranță o preferată a familiei și va fi pe placul tuturor gurmanzilor.

Lipia pe care o propunem astăzi este inspirată de mâncarea tradițională mexicană, dar este mult mai ușor și rapid de gătit. Este umplută cu orez, piept de pui, ardei, ceapă și cașcaval și este o delicioasă opțiune pentru o masă rapidă și sățioasă.

Acest preparat combină aromele bogate ale legumelor proaspete, a proteinelor din piept de pui și textura cremoasă a cașcavalului.

Iată cum să pregătiți această delicatesă:

 

Lipie cu orez, piept de pui și legume - Ingrediente:

 

- 4 lipii (pita sau pâine plată)

- o cană de orez alb (preferabil orez basmati sau orez jasmin)

- un piept de pui marie, tăiate cubulețe

- o ceapă mare, tocată mărunt

- trei ardei grași mici (unul roșu, unul galben și unul verde), tăiați fășii subțiri

- un cașcaval

- ulei de măsline

- o linguriță de praf de chili (opțional, pentru un pic de iuțime)

- Sare și piper, după gust

- Dulceață de ardei iute pentru sos (sau alt sos preferat)

Vezi și: Pandișpan pufos cu mere și nucă măcinată: Rețeta delicioasă a sezonului

 

Lipie cu orez, piept de pui și legume - Metodă de preparare

 

Pregătiți orezul: Începeți prin gătirea orezului conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Spălați orezul înainte de a-l găti și folosiți cantitatea potrivită de apă pentru a obține un orez fraged și bine fiert. După gătire, lăsați-l să se odihnească și să se răcească.

Gătiți pieptul de pui: Încălziți o tigaie adâncă sau o cratiță pe foc mediu. Adăugați puțin ulei de măsline și încingeți-l. Adăugați bucățile de piept de pui și gătiți-le până devin aurii. Condimentați cu sare, piper și, dacă doriți, praf de chili pentru un pic de iuțime. După ce sunt gata, transferați bucățile de piept de pui pe o farfurie și acoperiți-le pentru a le menține calde.

Gătiți legumele: În aceeași tigaie sau cratiță, adăugați ceapa și ardeiul tăiate conform instrucțiunilor de mai sus. Gătiți-le până devin moi și încep să se rumenească. Adăugați puțină sare pentru a evidenția aromele legumelor. La final, amestecați puiul cu orezul și legumele încă 2-3 minute pe foc.

Pregătiți lipiile: Încălziți lipiile la cuptor sau pe un grătar câteva secunde pentru a le face puțin mai moi și mai flexibile. Apoi, așezați-le pe o suprafață de lucru curată.

Umpleți lipiile: În mijlocul fiecărei lipii, așezați porții egale de orez fiert, cu bucățile de piept de pui gătite și legumele rumenite. Presărați cu cașcaval ras pentru a adăuga o notă de cremozitate și savoare.

Rulați lipiile: Pentru a umple lipiile, pur și simplu pliați marginile de sus și de jos ale fiecărei lipii peste umplutură, apoi rulați lipia strâns de la un capăt la celălalt pentru a crea o formă de sandwich. Dacă doriți, înfășurați lipiile în hârtie de copt sau folie de aluminiu pentru a le păstra intacte și pentru a le mânca mai ușor.

Serviți: Tăiați fiecare lipie umplută în jumătăți sau în părți mai mici și serviți-le cu dulceață de ardei iute sau sosul preferat. Aceste lipii umplute sunt delicioase atât calde, cât și reci, și pot fi servite ca gustare, prânz sau cină.

 

------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt                         

 - https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g                          

- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G                          

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ    

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel