Lipii subțiri, făcute în casă. Ai nevoie de făină, apă fierbinte și o tigaie încinsă bine 

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Lipii subțiri, făcute în casă. Ai nevoie de făină, apă fierbinte și o tigaie încinsă bine 
Lipii subțiri, făcute în casă. Ai nevoie de făină, apă fierbinte și o tigaie încinsă bine 

Îți place pâinea, dar ai vrea să servești ceva cu adevărat ușor? Ei bine, iată rețeta lipiilor, pe care le poți prepara acasă. Pe lângă faptul că sunt delicioase, lipiile sunt și foarte sărace în calorii. Puținele ingrediente simple, amestecate cu grijă dau un rezultat uimitor. Lipiile se servesc fie simple, fie umplute. Alegerea vă aparține. Mai jos este lista ingredientelor și ce procedură trebuie să urmezi pentru a prepara corect lipiile.

Ingrediente:

350 de grame de făină de grâu,

200 ml apă clocotită,

100 ml ulei vegetal.

 

 

Lipii subțiri, făcute în casă. Ai nevoie de făină, apă fierbinte și o tigaie încinsă bine. Pașii de urmat

 

 

Luați un castron suficient de mare și turnați în el 350 de grame de făină de grâu și o linguriță de sare. Se amestecă, apoi se adaugă 200 ml de apă foarte fierbinte și două linguri de ulei vegetal. Cu ajutorul unei linguri, începeți să amestecați ingredientele, apoi puteți frământa aluatul cu mâinile.

 

Încercați și: Prăjitură cu mere la cană. Un desert delicios, gata în câteva minute. O porție are doar 160 de calorii  

 

Frământați bine pentru a obține un aluat neted și omogen. Scoateți aluatul din bol și continuați să lucrați pe o suprafața de lucru timp de câteva minute. Apoi acoperiți aluatul cu folie alimentară și lăsați-l să se odihnească cel puțin 20 de minute.

 

Vă sugerăm și: Chec din iaurt și făină de cocos. Rețeta unui desert ușor, rapid și cu doar 190 de calorii 

 

După ce au trecut cele 20 de minute, puneți aluatul pe suprafața de lucru și frământați-l câteva clipe și formați o baghetă pe care o veți împărți în zece bucăți. Modelați lipii, le treceți prin făină și le întindeți cu sucitorul foi de aluat cu grosimea de 1-2 mm.

 

Vedeți și: Tort cu iaurt, fără făină și fără unt. Rețeta unui desert care se topește în gură și are 140 de calorii

 

Prăjiți lipiile pe tigaia încinsă, la foc mediu, timp de 20-30 de secunde pe fiecare parte. Așezați, apoi, lipiile una peste alta și acoperiți-le cu un prosop.  Lipiile din aluat fără drojdie se prepară  rapid și simplu. În plus, congelate, se pot păstra până la 12 luni, doar le scoateți și serviți musafirii cu aperitive delicioase. Puteți servi lipiile fierbinți alături de ciorbe, le puteți coace cu cașcaval și verdeață, cu mere și scorțișoară, cu carne și legume. Totul după gustul și preferințele celor de la masă. Poftă bună! 

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel