"Noi primim cu bucurie această decizie. Ne bucurăm foarte mult, noi, cetățenii care am rămas în Roșia Montană. Toți au așteptat dreptatea și adevărul. Sunt puțin emoționat. Am emoții de bucurie. Politicul din România nu și-a dorit acest lucru. Până mai ieri, au ieșit în presă și au spus că România va pierde. Nici unul nu a ieșit să spună că e posibil ca România să câștige acest proces. Dar uite că domnii de la Washington au ținut cu dreptatea și cu adevărul," a spus Vasile Morariu, viceprimarul comunei Roșia Montană.
Roșia Montană, blocată timp de 20 de ani
Morariu susține că Roșia Montană a fost blocată timp de 20 de ani. Comuna a rămas fără drumuri asfaltate și fără apă potabilă și este datoria guvernului să investească pentru ca Roșia Montană să recupereze decalajul față de celelalte localități din zonă.
"Aș dori ca cei mai mulți dintre acești bani să se întoarcă la Roșia Montană fiindcă localitatea a fost blocată timp de 20 de ani. În Roșia Montană nu a fost Plan Urbanistic General, nu avem infrastructură, nu avem nici un drum comunal asfaltat, nu avem apă potabilă. Tot timpul am fost blocați. De aceea doresc ca acești bani să se întoarcă efectiv în Roșia Montană, să putem să ajungem și noi în rând cu satele și comunele și orașele din România.
Viceprimarul din Roșia Montană susține că majoritatea oamenilor rămași în comună nu mai dorește exploatarea aurului. Acesta precizează că acele persoane care și-au dorit începerea exploatării și-au încasat banii demult și deja nu mai sunt în comună.
"O parte dintre locuitori sunt de acord și cu exploatarea aurului de aici, dar nu toți. Cea mai mare parte au rămas aici. Cine și-a dorit exploatarea a plecat din Roșia Montană. Și-au luat banii pe case, pe locuințe și au plecat în altă parte. Cea mai mare parte însă a rămas aici și dânșii nu își doresc exploatarea aurului de la Roșia Montană. Cerem sprijin Consiliului Județean, Guvernului României fiind intrați în UNESCO, să putem obține Planul Urbanistic General, să putem înainta și noi în comuna Roșia Montană, să putem construi cu autorizații, să putem accesa fonduri europene, să putem fi în rând cu lumea", a mai spus Vasile Morariu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News