Publicitate
De la confruntarea cu efectele Brexitului și o pandemie globală la demisia și numirea a doi prim-miniștri diferiți, de la primul Jubileu de platină din istorie, la una dintre cele mai mari înmormântări din toate timpurile, Londra a fost un punct relativ central în ciclul de știri din 2022.
Dar, în ciuda tuturor celor de mai sus și a tot ceea ce s-a întâmplat între timp, Londra a ajuns în fruntea listei celor mai bune orașe din lume pentru al șaptelea an la rând.
Firma de consultanță imobiliară și turistică Resonance, care a alcătuit clasamentul anual, s-a concentrat pe șase categorii cheie în timp ce a analizat cele mai bune orașe din lume: Locul, Produsul, Programarea, Prosperitatea oamenilor și Promovarea.
În ciuda efectelor negative ale Brexit și ale pandemiei Covid-19, Londra a fost notată deosebit de bine atât la capitolul Oameni, cât și la Promovare.
Și populația Londrei a fost premiată
Printre multe altele, Londra a fost lăudată pentru industria culinară "din ce în ce mai îndrăzneață", pentru boom-ul proprietăților de lux care aduc unii dintre cei mai bogați chiriași din lume și pentru turismul de top - Londra ieșind în față la hashtag-uri Instagram, check-in-uri pe Facebook și recenzii TripAdvisor.
Alte mențiuni onorabile pentru Londra au inclus revenirea metroului londonez de noapte, "cei mai bine educați cetățeni de pe planetă" și stimulentele fiscale pentru corporațiile masive.
Pentru a ne asigura că ne asigurăm titlul de pe primul loc în 2024, pentru al optulea an consecutiv (vă ținem pumnii!), haideți să ne dăm cu toții o tură în jurul London Eye în acest an, pentru a ne bucura. Investiți într-o proprietate de lux dacă vreți să faceți totul.
Pe locul al doilea, imediat după Londra, se află Parisul
Capitala, care se mândrește cu o capacitate de 11 milioane de locuitori, a fost desemnată cea mai bună din lume pentru Obiective turistice și repere și a intrat în top trei pentru Cele mai bune muzee.
De asemenea, a fost recompensat pentru revenirea sa impresionantă după închidere, cu noi proiecte urbane care transformă Parisul într-un oraș pietonal, iar anul 2022 a marcat cel mai mare nivel de cheltuieli turistice înregistrat vreodată.
În plus, merită menționat faptul că Parisul se pregătește deja să găzduiască Jocurile Olimpice de vară din 2024.
Pe locul al treilea se află New York
Pe locul al treilea se află New York, care a reușit în sfârșit să își revină după doi ani "de coșmar".
De la terminale de aeroport nou-nouțe și până la o explozie de peste 9.000 de camere de hotel noi, cel mai mare oraș din America este pregătit pentru întoarcerea mulțimii.
De asemenea, orașul a fost clasat pe un loc fruntaș pentru oportunitățile sale culturale, de la muzee la spectacolele cu vedete de pe Broadway.
Pe locul patru s-a clasat Tokyo, urmat de Dubai și Barcelona.
Încheie topul primelor zece locuri Roma pe locul șapte, Madrid pe locul opt, Singapore pe locul nouă și Amsterdam pe locul zece.
Ca să nu fie uitat, Resonance a acordat o mențiune de onoare orașului Kiev, Ucraina, descriindu-l ca fiind un "far urban de curaj și rezistență", în ciuda suferinței care l-a umbrit în ultimele 12 luni.
Cu mențiuni despre localurile și barurile sale de muzică ascunse, despre frumoasele sale monumente și clădiri istorice, despre sistemul de transport ieftin și eficient, precum și despre creativitatea și ingeniozitatea locuitorilor săi, orașul a fost numit "un loc al curajului inepuizabil în fața tragediei zilnice"., conform Ladbible.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News