„Ma duc acum la terapie intensiva si nu stiu daca ma mai intorc”. Au fost ultimele cuvinte pe care Nicu Enciu le-a spus la telefon soţiei şi celor două fiice de la trei mii de kilometri depărtare.
Bărbatul de 52 de ani a simţit că pierde lupta cu virusul şi le-a dat pin-urile cardurilor. Soţia a povestit, printre lacrimi, pentru Observator cum a luptat bărbatul ca un erou până în ultima clipă.
„M-a sunat pe cameră vineri seara. I s-a spus că trebuie să meargă la terapie intensivă şi a zis că nu ştie dacă se mai întoarce de acolo. Un exemplu de om şi de cadru militar. Un tată extraordinar, făcea orice pentru fetiţele lui”, a povestit Georgeta, soția lui Nicu, la Observator.
„Pe el l-au luat cu salvarea într-o stare foarte rea”
Bărbatul, fost pompier, a plecat la Londra în urmă cu cinci ani, unde s-a angajat ca şofer de autobuz. Voia să ofere o viaţă mai bună familiei sale care a rămas în Galaţi.
Nicu Enciu s-a stins departe de cei dragi, dar i-au fost aproape în ultimele clipe câţiva români
„Prima oară când l-au luat cu masca de oxigen a avut grijă de el o asistentă româncă din Galaţi şi la terapie tot o asistentă din Galaţi a avut grijă de el. Pe el l-au luat vineri cu salvarea într-o stare foarte rea deci nu avea oxigen decat 30%, în plămâni şi în sânge, deci foarte, foarte rău era”, a mai povestit Georgeta la Observator.
Ziarele din Marea Britanie îi numesc pe angajaţii din transportul public londonez o armată de eroi pentru că se expun zilnic virusul nevăzut, iar povestea lui Nicu ţine prima pagină a marilor publicaţii.
Sadiq Khan: „Nicu s-a mutat în orașul nostru pentru o viață mai bună”
Chiar Primarul Londrei, Sadiq Khan, el însuşi emigrant în regat, i-a adus un omagiu:
„La fel ca tatăl meu, Nicu s-a mutat în orașul nostru pentru o viață mai bună și îi plăcea să lucreze ca șofer în Sudul Londrei. Nu pot să nu mă gândesc la faptul că tatăl meu sau colegii și prietenii lui puteau fi în locul său”, a spus Primarul Khan.
Pentru colegii lui de serviciu Nicu a fost un prieten. Martin, un polonez, este printre cei care au avut iniţiativa de a deschide un cont de donaţii pentru a-i ajuta familia şi pentru repatriere.
„Îi plăcea mult ce făcea şi nu se plângea niciodată. Cu cât ne mişcăm mai repede, cu atât putem strânge mai mulţi bani pentru familia lui, care sigur va fi într-o situaţie grea, pentru că venise aici să câştige bani pentru ei, să le facă viaţa mai bună şi probabil acum vom pierde tot", spune Martin.
23 de soferi de autobuz au fost răpuşi de virus in ultimele doua saptamani la Londra.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News