Mîndruță a criticat în mod ironic "competența" similară în domeniul transporturilor din România și Ungaria. El a exprimat frustrarea sa, afirmând că strada era blocată, dar muncitorii nici nu erau prezenți la muncă.
Lucian Mîndruță, revoltat de condițiile de pe autostrăzi
În postarea sa, jurnalistul a relatat că a parcurs o distanță de 10 kilometri pe această autostradă și a observat doar 4-5 utilaje staționate pe marginea drumului. Ironizând situația, el a presupus că aceștia stăteau nemișcate datorită faptului că era zi de sâmbătă. De asemenea, Mîndruță a adăugat că, în final, pare că a ajuns mai repede în România decât ar fi crezut.
„Aceeași “competență” la transporturi și în Ungaria: O bucată mare din autostrada spre Austria e restricționată pentru lucrări. Pe 10 km am găsit 4-5 utilaje. Stăteau, că e sâmbătă, presupun. Practic, am ajuns în România mult mai devreme.”, scrie acesta pe Facebook.
Postarea a generat un val de comentarii din partea utilizatorilor pe rețeaua de socializare
Unii dintre aceștia și-au exprimat frustrarea față de modul în care sunt gestionate lucrările de infrastructură în țară, subliniind că astfel de situații sunt întâlnite frecvent și că infrastructura rutieră a României lasă mult de dorit.
Reacțiile nu s-au oprit doar la criticile aduse României, ci s-au extins și la sistemul de transport din Ungaria. Utilizatorii au comentat că această situație este similară în ambele țări și că infrastructura rutieră europeană se confruntă în general cu probleme majore. Aceștia au menționat blocajele frecvente de trafic, atât în Ungaria, cât și în alte state europene, și au exprimat nemulțumirea față de întârzierile pe care le provoacă.
„E de 5-6 ani la fel! Dacă nu e pe un tronson e pe altul, dacă nu e pe un sens e pe celălalt, dezastru ! Stai blocat câte o oră pe centura Budapestei, asta dacă nu prinzi vreun accident că nu scapi din cozile kilometrice…”, spune o persoană.
În urmă doar cu trei ore o altă persoană aflată pe aceeași bucată de drum a scris: „Și noi stăm chiar acum între Ungaria spre Austria, începând de la podul unde trece Dunărea, la ieșirea spre Budapesta, avem deja o oră de mers ca melcul.”.
Situația în domeniul transporturilor rutiere și feroviare este dificilă în toată Europa
Alți utilizatori au subliniat că situația în domeniul transporturilor rutiere și feroviare este dificilă în întreaga Europa. Aceștia au menționat că timpurile în care călătoreai cu trenul și aveai certitudinea că vei ajunge la aeroport la timp și aveai suficient timp pentru formalități au dispărut. Acum există riscul de a rămâne blocat, sau autobuzele nu respectă programul, iar zborurile aeriene pot fi anulate în ultimul moment.
Această situație a fost adusă în discuție și în legătură cu Germania, țara în care se considera că perfecțiunea este proverbială. Comentatorii au exprimat dezamăgirea față de faptul că și în Germania se observă probleme în sistemul de transport, iar standardele de calitate au scăzut în ultimii trei ani.
„Dacă privim în ansamblu, întreaga Europă este un dezastru la capitolul transport, rutier și feroviar, s-au dus dracu timpurile când te urcai în tren și știai că ajungi după două ore la aeroport și ai timp pentru toate. Acum ești în tren și șansa după 25 de minute să fie un copac căzut și să rămâi blocat trei ore, vin autobuzele și în timp util ajungi la aeroport, dar s-a anulat zborul…., despre Germania vorbind, țara unde de trei ani s-a dus dracu pe pustii “perfecțiunea” proverbială.”, scrie cineva.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News