Lucrătorii independenți români din Italia pot primi un sprijin financiar de până la 800 de euro lunar

Cristina Iacob |
Data publicării:
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com

Bonus Iscro 2024: Până la 800 de euro lunar pentru numerele de TVA.

INPS a anunțat deschiderea aplicațiilor pentru bonusul Iscro 2024, destinat lucrătorilor independenți aflați în dificultate economică. Acest sprijin financiar, care poate ajunge până la 800 de euro pe lună, se adresează celor cu un venit total sub 12.000 de euro și mai mic decât în anii anteriori. Aplicațiile vor fi acceptate exclusiv online, pe site-ul INPS, în perioada 1 august - 31 octombrie 2024.

Cine poate beneficia de bonusul Iscro?

 

Bonusul Iscro se adresează lucrătorilor independenți înregistrați la conducerea separată INPS, cu un număr de TVA activ de cel puțin trei ani. Printre beneficiari se numără freelanceri și cei implicați în firme asociate sau companii simple cu venituri din activități independente.

Citește și: Italia introduce ”bonul de energie”: Facturile la electricitate și gaze vor fi modificate

Pentru a fi eligibil, venitul din activități independente în 2023 trebuie să fi fost sub 70% din media veniturilor din 2021 și 2022 și, în orice caz, sub 12.000 de euro. De exemplu, dacă venitul mediu din 2021 și 2022 a fost de 20.000 de euro, în 2023 venitul trebuie să fie sub 14.000 de euro pentru a respecta criteriul de 70%. De asemenea, venitul total în 2023 nu trebuie să depășească 12.000 de euro.

Condiții suplimentare

Solicitanții trebuie să fie la zi cu contribuțiile sociale și să nu beneficieze de pensie directă, alte forme de asigurări sociale obligatorii, indemnizația de incluziune, Naspi sau Dis-coll. Cei care primesc bonusul Iscro vor trebui să participe la cursuri de perfecţionare profesională organizate de Ministerul Muncii și Regiuni.

Valoarea bonusului

Bonusul Iscro este calculat ca 25% din jumătate din venitul mediu declarat în 2021 și 2022, cu un maxim de 800 de euro pe lună și un minim de 250 de euro. De exemplu, pentru un venit de 5.000 de euro în acești ani, suma lunară ar fi de 625 de euro. 

Cum se aplică?

Aplicațiile se fac online pe site-ul INPS, utilizând Spid, cartea de identitate electronică sau cartea de servicii naționale. Pentru asistență, solicitanții pot contacta un patronat sau un birou local al INPS. Autocertificarea veniturilor va fi verificată ulterior prin datele Agenției de Venituri.

Perioada de depunere a cererilor pentru acest an începe la 1 august 2024 și se încheie la 31 octombrie 2024. Bonusul se va acorda pe o perioadă de șase luni, începând cu ziua următoare depunerii cererii.

---------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel