„Au dreptul să se ducă la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. În ceea ce priveşte poziţia noastră, noi am pregătit un punct de vedere, pe care îl vom prezenta în Comisia de monitorizare, astfel încât să argumentăm că angajarea răspunderii pentru legea privind alegerea primarilor în două tururi nu numai că nu afectează democraţia, ci dimpotrivă, este benefică democraţiei şi duce la îmbunătăţirea administraţiei, a performanţei administraţie locale, dând posibilitatea cetăţenilor, alegând cu 50% plus unu, să ofere o legitimitate sporită primarului”, a spus şeful Executivului.
El a amintit că Partidul Naţional Liberal a depus în trecut sesizări la instituţiile europene, inclusiv pe tema modificărilor la Legile Justiţiei.
„Noi considerăm că se fac de râs cu această plângere, această jalbă depusă, în timp ce noi, de fiecare dată am formulat puncte de vedere (...). Noi am reuşit sesizarea Comisiei de la Veneţia pe mizeriile pe care le-au introdus în Legile Justiţiei, pe mizeriile pe care le-au introdus în modificarea Codului penal şi Codului de procedură penală, care au fost declarate aproape în integralitate neconstituţionale de Curtea Constituţională iar Comisia de la Veneţia, în urma sesizării noastre, a recomandat reluarea de la început a procedurii de modificare a Codului penal şi a Codului de procedură penală, cu o consultare publică, astfel încât modificările să beneficieze de un suport public masiv. Ca atare, se fac de râs”, a mai spus Ludovic Orban.
Consiliul Europei a aprobat, la solicitarea PSD, activarea procedurii de investigare de României
Comisia de monitorizare a statelor membre a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei a aprobat, la solicitarea PSD, activarea procedurii de investigare de României din punct de vedere al respectării normelor democratice în cazul asumării răspunderii Guvernului Orban pe modificarea legislaţiei alegerilor locale cu patru luni înainte de scrutin, a anunţat, în urmă cu o săptămână, senatorul social-democrat Titus Corlăţean.
El a precizat atunci că se va discuta la Strasbourg, în plenul APCE, şi posibilitatea sesizării Comisiei de la Veneţia în acest caz.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News