Ludovic Orban îi cheamă pe liberali în barca lui pentru "a bate PSD"

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:
Ludovic Orban. Sursa foto: Facebook.com
Ludovic Orban. Sursa foto: Facebook.com

Ludovic Orban a lansat un apel către liberali să i se alăture pentru ''a bate PSD'' în alegeri.

Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a lansat marţi un apel către liberali să i se alăture pentru ''a bate PSD'' în alegeri şi a readuce România pe drumul corect.

Ludovic Orban, fost premier liberal, candidează la prezidenţialele din acest an.

''Am un mesaj simplu pentru liberali: Iohannis şi Ciucă sunt prizonierii PSD! Şi vor să vă ţină şi pe voi în stare de servilism faţă de PSD încă 4 ani. După ce au alungat liberalismul din conducerea PNL, vor alunga şi liberalii din PNL. Este timpul să faceţi ce este evident că trebuie făcut. Lăsaţi-i pe Iohannis şi pe Ciucă să facă sluj la pesedişti şi veniţi alături de mine să batem PSD în aceste alegeri ca să readucem România pe drumul corect!'', a fost mesajul transmis pe Facebook de Orban.

Sunt mișcări politice după ruperea coaliției în toate taberele.   

Parlamentarii DREPT susţin o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ciolacu

 

Parlamentarii Platformei DREPT susţin o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ciolacu şi consideră că organizarea alegerilor de către actuala putere nu poate aduce decât ''o nouă fraudă masivă'', informează un comunicat transmis marţi AGERPRES.

Potrivit sursei citate, Platforma DREPT consideră că alegerile pot fi organizate în mod corect şi incontestabil doar de către un independent fidel valorilor statului de drept.

"Cu 500.000 de voturi nule la alegerile europarlamentare şi numeroase dovezi punctuale de fraudă, este clar că actualul Guvern s-a descalificat în ceea ce priveşte organizarea alegerilor prezidenţiale şi parlamentare. Acum asistăm la noi abuzuri din partea coaliţiei PSD - PNL, de la dorinţa de a nu exista delegaţi imparţiali în secţii până la invalidarea în premieră a unui candidat la alegerile prezidenţiale. Astfel, Platforma DREPT susţine că se pregăteşte fraudarea masivă a alegerilor şi doar o persoană a cărei integritate nu poate fi pusă la îndoială, precum Laura Codruţa Kovesi, ar putea garanta organizarea unor alegeri 100% corecte. Platforma DREPT va susţine întotdeauna oameni independenţi, integri şi competenţi, în funcţiile cheie ale statului român", a declarat liderul DREPT, Vlad Gheorghe.

Reprezentanţii formaţiunii reamintesc că deputata Cosette Chichirău, afiliată Platformei Drept, a depus marţi un proiect de lege în vederea eliminării CCR, ai cărei membri sunt numiţi politic, din procedura de validare a candidaţilor la alegerile prezidenţiale.

''Scopul modificării propuse este de a exclude orice ingerinţă politică din procedura de validare a candidaţilor şi de a lasă această validare doar în competenţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie'', se mai arată în comunicat.

Preşedinta USR, Elena Lasconi, a anunţat că lucrează, împreună cu colegii din partid, la o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ciolacu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel