Luptătoarea Cătălina Axente, accident grav în finala categoriei 76 de kg. Românca a ajuns la spital

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:
Cătălina Axente a părăsit sala pe targă
Cătălina Axente a părăsit sala pe targă

Luptătoarea Cătălina Axente, accidentată, sâmbătă, în optimile de finală ale categoriei 76 de kg, a suferit un traumatism la cervicală şi a fost transportată la spital, a afirmat şeful colectivului medical al Team Romania, Dan Tănase. "Are un traumatism la cervicală, dar îşi mişcă degetele, picioarele... Mergem la spital", a declarat medicul Dan Tănase. 

Axente a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce adversara ei, americanca Kennedy Alexis Blades, a aruncat-o pe spate, iar românca s-a lovit dur în zona cervicală.

Medicii i-au acordat primele îngrijiri pe saltea şi i-au imobilizat gâtul cu un guler. Sportiva română a fost conştientă, dar a părăsit sala pe targă şi în aplauzele publicului.

Luptătoarea română Cătălina Axente a fost învinsă de sportiva americană Kennedy Alexis Blades, sâmbătă, în optimile de finală ale categoriei 76 kg, la Jocurile Olimpice de la Paris.

Cătălina Axente (28 ani), dublă medaliată cu bronz la Europene (2020, 2023), pierdut înainte de limită în faţa unei sportive de doar 20 de ani (0-11).

România a participat cu cinci luptători la JO 2024, dar niciunul nu a ajuns în lupta pentru medalii.

România a obţinut ultima sa medalie olimpică la lupte în 2016, la Rio, prin sportivul naturalizat de origine rusă Albert Saritov (cat. 97 kg, lupte libere).

Mesajul COSR

 

Cătălina Axente a părăsit pe targă sala de competiție, aplăudă în picioare de publicul din tribune.

”Are un traumatism în zona cervicală, dar își mișcă degetele și picioarele. Mergem la spital pentru investigații suplimentare”, a declarat doctorul Dan Tănase, șeful colectivului medical al Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

Răzvan Pîrcălabu, președintele Federație Române de Lupte s-a declarat optimist după această accidentare incredibilă. ”Am întârziat un pic pentru că am stat să mă asigur că nu este foarte grav”, a spus șeful luptelor românești. 

”În primă fază e pare că nu este vorba de nicio fractură la coloană. I s-au făcut primele teste și semnele motrice sunt sunt ok. Nervii funcționează. A plecat la spital pentru investigații. Întreaga echipă medicală de la COSR este cu Cătălina așa că nu ne facem griji. Domnii doctori sunt acolo și asistă la toate investigațiile.

”Ea acuză o durere foarte mare în spate la omoplatul drept și că atunci când respiră se propagă durerea în sus spre cervicală. Va fi bine, stați liniștiți. Cătălina este puternică. Știam, din calculele noastre și din experiență, că americanca este o nucă foarte tare. Bineînțeles nu ne așteptam la un meci de maniera asta. Cred că o să ajungă în finală, pentru că este foarte bună și cred că e posibil ca sportiva noastră să fie trasă  în recalificări, dar nu se mai pune problema ca Axente să mai continue competiția”

Suntem alături de Cătălina!", este mesajul Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

 

 

------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel