Ingrediente pentru a face macaroane cu cartofi și brânză
- 2 cartofi fierți
- 2 morcovi fierți
- 4 linguri de drojdie de bere
- 1 linguriță de turmeric
- 1 lingură amidon de porumb
- 1 lingură margarină vegetală
- 1 linguriță de sare
- 400 de grame de macaroane
- ½ linguriță de boia afumată
- 1 cană bulion de legume.
Cum se prepară macaroane cu cartofi și brânză
Gătiți macaroanele în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Scurgeți-le și puneți deoparte.
Gătiți cartofii și morcovul până se înmoaie.
Curațăm cartofii și morcovul, tăiem mărunt și îi punem în blender împreună cu drojdia de bere, sare, boia și turmeric. Adăugăm bulionul puțin câte puțin și amestecăm toate ingredientele până se formează o cremă fină și omogenă. Verificați textura sosului astfel încât să nu curgă prea mult sau să fie prea gros.
Turnați sosul de paste într-o cratiță și încălziți-l împreună cu margarina. Când amestecul este fierbinte adăugăm amidonul de porumb diluat în puțin bulion de legume rece și amestecăm până începe să fiarbă. Se reduce focul și se amestecă pentru a se îngroașa puțin amestecul.
Aranjați macaroanele într-o tavă de copt sau un bol mare. Se toarnă deasupra sosul de cartofi și morcovi și se distribuie bine.
Preîncălziți cuptorul și coaceți macaroanele la 180 de grade timp de 20 de minute. Ca opțiune, puteți presăra niște brânză rasă înainte de coacere.
Când macaroanele și brânza sunt gata, tăiați-le în porții și serviți.
Poftă bună!
--------------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News