MAE, atenționare de călătorie: Restricții de circulație pentru camioane de mare tonaj, în acest weekend

Cristina Iacob |
Data publicării:
(Foto: Freepik)
(Foto: Freepik)

MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Ungaria că Ministerul Construcţiilor şi Transportului (MCT) din această ţară a anunţat restricţii de circulaţie pentru camioanele de mare tonaj.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) avertizează cetățenii români care călătoresc în Ungaria sau intenționează să facă acest lucru că Ministerul Construcțiilor și Transporturilor (MCT) al Ungariei a impus restricții de circulație pentru camioanele de mare tonaj (peste 7,5 tone), din cauza temperaturilor extreme anticipate pentru zilele de 13 și 14 iulie.

În conformitate cu aceste măsuri, circulația camioanelor de mare tonaj va fi limitată după cum urmează:

- Sâmbătă, 13 iulie, între orele 15:00 și 22:00 (ora locală);

- Duminică, 14 iulie, între orele 6:00 și 22:00 (ora locală).

Informații suplimentare despre restricțiile în vigoare pot fi consultate la adresele web www.utinform.hu și kormany.hu.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon ale misiunii diplomatice a României la Budapesta: +3613847689, Consulatului General al României la Szeged: +3662424431, și Consulatului General al României la Gyula: +3666464579, +3666477147. Apelurile vor fi redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și vor fi gestionate de operatorii Call Center disponibili în permanență.

În caz de urgență, cetățenii români pot apela telefoanele de permanență ale Ambasadei României în Ungaria: +36305356912, Consulatului General al României la Szeged: +36306777980 și Consulatului General al României la Gyula: +36306357181.

MAE recomandă cetățenilor să consulte paginile de Internet budapesta.mae.ro, szeged.mae.ro, gyula.mae.ro și www.mae.ro pentru informații actualizate.

De asemenea, pentru informații corecte despre timpii de așteptare la punctele de trecere a frontierei româno-ungare, cetățenii români pot accesa pagina www.politiadefrontiera.ro/ro/traficonline/, relatează Agerpres. 

-----------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel