Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Germania că vor fi extinse controalele temporare la toate frontierele terestre ale republicii federale, pentru a proteja securitatea internă şi a reduce migraţia ilegală, începând cu 16 septembrie.
Pe lângă controalele temporare deja existente la frontierele terestre cu Austria, Elveţia, Republica Cehă şi Polonia, vor fi efectuate controale temporare la frontierele terestre cu Franţa, Luxemburg, Ţările de Jos, Belgia şi Danemarca pentru o perioadă de şase luni.
În acest context, MAE recomandă consultarea paginilor de Internet: www.bmi.bund.de şi www.bundespolizei.de .
Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie telefoanele de permanenţă ale Ambasadei României la Berlin: +491601579938, Consulatului General al României la Bonn: +491735757585, Consulatului General al României la Munchen: +491602087789 şi Consulatului General al României la Stuttgart: +491716813450.
Controale la graniță în mai multe țări din UE
Mai multe țări membre ale Uniunii Europene au decis să reintroducă temporar controalele la frontieră în cadrul zonei Schengen, deși în mod normal se circulă fără controale în aceste țări. Măsurile au fost luate în contextul creșterii numărului de migranți, atât legali, cât și ilegali.
Germania este cea mai recentă țară care a anunțat, la începutul acestei săptămâni, că va introduce controale temporare la toate frontierele terestre, începând cu 16 septembrie, pentru a combate migrația ilegală și a proteja publicul de extremismul islamist. Măsura va dura inițial șase luni. Polonia a criticat imediat această decizie, calificând-o drept „inacceptabilă”.
Anul trecut, Germania a impus deja controale mai stricte la frontierele cu Polonia, Republica Cehă și Elveția, iar împreună cu cele existente la granița cu Austria, a returnat 30.000 de migranți de la sfârșitul lui octombrie 2023.
Citește aici analiza Reuters, care prezintă situația în alte state Schengen.
------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:
-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH
-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6
-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy
Citește mai departe
Inflația schimbă clasamentele sociale în Germania: Veniturile de 3.000 de euro te plasează în clasa inferioară
O organizație dedicată cercetării și dezvoltării progresului social și economic în Germania a realizat un top al claselor sociale, luând în considerare impactul inflației actuale asupra veniturilor. Potrivit evaluării efectuate de Fundația Bertelsmann, venitul lunar stabilește în ce categorie de venituri se încadrează angajații.
Pentru persoanele singure, venitul lunar sub 1.500 de euro le situează în clasa inferioară de venituri. Cei care câștigă între 1.500 și 2.000 de euro pe lună sunt considerați parte din clasa de mijloc inferioară. Angajații cu venituri de până la 3.000 de euro lunar fac parte din clasa mijlocie, iar cei cu venituri între 3.000 și 4.000 de euro se încadrează în clasa mijlocie superioară. Veniturile ce depășesc 4.000 de euro pe lună definesc categoria superioară a veniturilor.
Vezi aici continuarea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News