Poliția din Roma, în cadrul unei operațiuni coordonată de Procuratura din Velletri, a destructurat o bandă de români specializată în furtul de bunuri - în timpul transportului cu autocamionul articulat - în detrimentul mai multor societăți care activează în sectorul marii distribuții. Este vorba în principal de bunuri de uz casnic și aparate electrice furate din remorcile unor camioane de mare tonaj.
Numeroase lovituri au fost marcate de bandă în perioada ianuarie - aprilie 2023
În total, opt persoane au fost supuse până în prezent unor măsuri preventive personale (trei dintre ele au fost arestate preventiv, cinci sunt în arest la domiciliu) ca urmare a activităților desfășurate de militarii Companiei Velletri. Numeroase lovituri au fost marcate de bandă în perioada ianuarie - aprilie 2023, pentru o valoare totală a bunurilor furate estimată la peste 1 milion de euro.
Ceea ce i-a făcut pe anchetatori să aibă suspiciuni a fost numărul de furturi înregistrate într-un interval de timp atât de scurt și ușurința aparentă cu care au fost efectuate. De aici și suspiciunea că în spatele lor ar exista o direcție comună, așa cum a reieșit ulterior în timpul anchetei. S-a constatat, în special, că membrii bandei se înțelegeau cu unii șoferi de camion cărora le indicau locul de întâlnire, ora și metoda de executare a furtului. Toate acestea în schimbul unei compensații financiare.
Trei români au fost arestați
Cu toate acestea, în timpul ultimului furt, finanțiștii au arestat în flagrant delict trei persoane, toate de naționalitate română, în timp ce sustrăgeau bunuri (valoare estimată la aproximativ 20.000 de euro), care au fost apoi confiscate și restituite proprietarului de drept. Arestările executate au fost validate de către GIP al Tribunalului ordinar din Velletri, care a emis, de asemenea, o altă ordonanță de aplicare a patru măsuri preventive de arest la domiciliu și o obligație de a rămâne la domiciliu împotriva subiecților implicați.
Acuzația pentru toți aceștia este de conspirație pentru comiterea unui furt calificat. În sprijinul anchetatorilor s-a aflat și activitatea neprețuită a militarilor din cadrul Centrului de Aviație al Guardia di Finanza, care, cu ajutorul unei drone, a monitorizat țintele - chiar și pe timp de noapte, în mod continuu și de la distanță - permițând o discreție și o eficacitate maxime în activitățile de observare și de direcționare a țintelor desfășurate de militarii care operează în zonă.
În stadiul actual al probelor și până la pronunțarea unei hotărâri definitive, se aplică prezumția de nevinovăție a suspecților. Operațiunea Veliterne Gialle Fiamme Gialle face parte din acțiunea mai amplă a Guardia di Finanza care vizează combaterea fenomenului de criminalitate organizată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News