Mai tineți minte vaccinul românesc? Germania testează un vaccin identic cu cel dezvoltat la Timișoara

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:
sursa foto: OncoGen / Facebook
sursa foto: OncoGen / Facebook

Germania testează un vaccin anti-COVID pe bază de limfocite T, tehnologie identică cu cea dezvoltată de profesorul Virgil Păunescu la clinica OncoGen din Timișoara.

"Acum un an, OncoGen a propus o tehnologie de vaccinomică care se bazează pe imunitatea celulară (limfocite T-citotoxice) și care asigură o protecție de lungă durată (studiile arată 11 ani de protecție in cancer și 17 ani de protecție în prevenția SARS 1.

Din luna ianuarie 2020 am subliniat importanța limfocitelor T-citotoxice in prevenția SARS-CoV-2, iar literatura medicală de specialitate, prin articolele publicate anul acesta, susține și confirmă premisele de la care am plecat și importanța cercetării de la OncoGen.

Recent, un colectiv de cercetători germani de la Universitatea din Tubingen a anunțat începerea studiilor clinice pentru un vaccin care se bazează in mod exclusiv pe imunitate celulară (limfocite T-citotoxice).Colectivul este susținut atât financiar cât și birocratic de autoritățile germane în demersul său.

De ce? Pentru că imunitatea celulară (limfocite T-citotoxice) se dovedește a fi cea mai eficientă în prevenția infecției cu SARS-CoV-2.

Menționăm că tehnologia folosită de colectivul german NU este identică cu cea dezvoltată la OncoGen, dar duce exact la același rezultat.Ne întrebăm dacă și acești cercetători vor avea parte de același tratament de care am avut noi parte: injurii, amenințări cu moartea, amenințări la adresa familiilor cercetătorilor...?

Mulțumim tuturor românilor care au sprijinit demersul OncoGen și au apreciat efortul colectivului de cercetători de la Timișoara", este mesajul postat de OncoGen pe pagina de Facebook.

Virgil Păunescu: Am fost ridiculizați și înjurați

 

Virgil Păunescu, director Centrul Oncogen Timişoara, a reacționat la această veste.

"Cu mare tristeţe, pentru că Germania, vom constata în final, că a finanţat 10-20 de colective, care lucrează la dezvoltarea de vaccinuri, cu diverse tehnologii, de diverse tipuri. La fel se întâmplă probabil şi în Israel. Am spus că suntem pe piaţă, într-un an de zile. Am fost ridiculizaţi, înjuraţi, că nu există, că nu se poate, că un vaccin durează 10 ani. Aşa este. Doar că această pandemie a pus o presiune foarte mare pe omenire, pe societate (...) Multă incompetenţă, multă prostie, şi multă delăsare. "Lasă că fac alţii". Noi am fi putut fi cu cel mai bun vaccin posibil. Când a avut România şansa să o ia, tehnologic, înaintea celorlalţi? Niciodată, în ultimii 20-30 de ani", a spus profesorul Păunescu, potrivit AlephNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel