Maioneza este un aliat de nădejde în bucătărie, un sos proaspăt și aromat, perfect în mâncăruri proaspete, cum ar fi salatele, dar și ca acompaniament pentru carne, pește și alte preparate. În plus, acest sos are avantajul de a fi foarte versatil și ușor de personalizat. Cu condimente, alte sosuri, ingrediente picante? Dar putem adăuga și ingrediente precum avocado, care ne vor ajuta să obținem un sos cremos și cu un plus de nutrienți.
Este adevărat că, pentru acest preparat, am putea folosi o maioneză de supermarket, dar făcând maioneza complet artizanală, putem personaliza sosul după gustul nostru și putem controla cantitățile și ingredientele pe care le adăugăm. Pentru a face maioneză acasă, există câteva trucuri de care trebuie să ținem cont. Este ușor să se taie maioneza atunci când o biciuiți: pentru a evita acest lucru, păstrați blenderul pe fundul bolului de amestecare, fără a-l mișca sau a-l întoarce în sus. Când ingredientele încep să se lege între ele, putem atunci să mișcăm blenderul ușor în sus și în jos.
Prăjitură Ardelenească, rețeta din 1943 care aduce gustul copilăriei pe masă
Această maioneză de avocado este sosul ușor perfect pentru a da o notă diferită și mai nutritivă unor mâncăruri precum salata rusească sau ouăle umplute. Maioneza de avocado poate fi folosită și în hamburgeri, sandvișuri sau tartine, preparate în care se folosește de obicei maioneza tradițională.
Proprietățile nutritive ale avocado
Avocado nu este doar un ingredient delicios. Este, de asemenea, un aliat perfect pentru cei care caută o dietă sănătoasă și echilibrată. Acest fruct este bogat în grăsimi sănătoase, proteine, vitamine și minerale, precum potasiu, un aliment care poate fi benefic pentru sănătatea noastră cardiovasculară, controlul greutății, sănătatea digestivă și sănătatea pielii, printre multe alte beneficii.
Grăsimile pe care le conține sunt în mare parte nesaturate (mononesaturate), cu un conținut deosebit de ridicat de acid oleic. În ceea ce privește compoziția sa vitaminică, avocado este o sursă de vitamina E, un puternic antioxidant, precum și o sursă excelentă de minerale, cum ar fi potasiul, care contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos și a mușchilor.
Rețetă pentru maioneză de avocado făcută în casă
Timp de preparare: 10 minute
Porții: 4 persoane
Ingrediente:
1 avocado
1 ou
150 ml ulei de floarea-soarelui
Sare
Câteva picături de suc de lămâie.
Maioneză de avocado. Mod de preparare:
Primul pas este să faceți maioneza, care este baza preparatului. Spargeți oul în bolul unui blender.
Adăugați câteva picături de suc de lămâie, o jumătate de linguriță de sare și puțin mai mult de jumătate din cei 150 ml de ulei.
Puneți blenderul până la capăt și porniți-l astfel încât maioneza să se bată, fără a-l mișca sau ridica. Adăugați treptat restul de ulei până când maioneza are culoarea și textura potrivită. Se dă deoparte.
Tăiați avocado în două pentru a îndepărta sâmburele. Decojiți-l și tăiați-l în bucăți pentru a-i adăuga pulpa la baza de maioneză.
Amestecați totul până când amestecul este omogen și fără cocoloașe de avocado. Când este gata, puneți-o într-un bol pentru a o servi sau păstrați-o într-un borcan.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News