Maioneză de pufuleți. Rețeta inedită, care te va cuceri

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
maioneza_de_pufuleti
maioneza_de_pufuleti

Maioneza din pufuleți este o variantă inedită, dar foarte gustoasă, care poate fi utilizată cu succes în toate rețetele de post sau vegetariene, aducând un plus de savoare.

 

Maioneza de pufuleți are un gust special, cu ușoară aromă de porumb. Se poate folosi ca atare sau se poate amesteca în ea puțin usturoi.

Avem nevoie de: o pungă de pufuleți de 50 grame, jumătate de pahar cu apă rece, puțină sare, piper după gust, zeamă de lămâie, ulei de floarea soarelui, un praf de curcuma pentru culoare.

Puneți pufuleții într-un castron și îi stropiți cu apă, amestecând, ca să se ude bine toți. După 10 minute, puneți peste ei muștarul și curcuma și amestecați cu mixerul, ca să devină o pastă cleioasă. Ulterior adăugați câte puțin ulei și  zeamă de lămâie, ca la maioneza obișnuită, dar continuați să amestecați mereu.

La final se potrivește cu sare și piper, după preferință. Poate fi servită la salate, friptură sau pe pâine. Poftă bună!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel