Maioneza de pufuleți are un gust special, cu ușoară aromă de porumb. Se poate folosi ca atare sau se poate amesteca în ea puțin usturoi.
Avem nevoie de: o pungă de pufuleți de 50 grame, jumătate de pahar cu apă rece, puțină sare, piper după gust, zeamă de lămâie, ulei de floarea soarelui, un praf de curcuma pentru culoare.
Puneți pufuleții într-un castron și îi stropiți cu apă, amestecând, ca să se ude bine toți. După 10 minute, puneți peste ei muștarul și curcuma și amestecați cu mixerul, ca să devină o pastă cleioasă. Ulterior adăugați câte puțin ulei și zeamă de lămâie, ca la maioneza obișnuită, dar continuați să amestecați mereu.
La final se potrivește cu sare și piper, după preferință. Poate fi servită la salate, friptură sau pe pâine. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News