Cum prepari maioneza de post, care dă savoare oricărui preparat. Cartofii se curăță de coajă și se fierb în apă cu sare. După ce s-au fiert, se scot și se lasă la răcit.
Din cartofii fierți se prepară un piure în care se adaugă muștarul și o lingură de ulei de măsline, amestecând continuu. Compoziția se completează cu muștar și ulei de măsline până se obține consistența dorită. Se adaugă sare după gust.
Sfaturi practice
Uleil pentru maioneză trebuie să fie de calitate. Poți opta pentru ulei de floarea-soarelui sau ulei de măsline extravirgin, caz în care maioneza va avea o culoare puțin mai închisă.
Muștarul pentru maioneză trebuie să fie clasic, fără miere sau iute, iar consistența sa ar trebui să fie cremoasă. După preferințe, poți opta și pentru un muștar cu boabe, dacă vrei să prepari un sos de maioneză special. Folosește doar suc proaspăt stors de lămâie, deoarece sucul de lămâie cumpărat poate da o aromă ciudată maionezei.
Odată ce ai obținut sosul de maioneză potrivit, trebuie să știi că maioneza se păstrează la rece, deoarece se poate altera destul de repede. În frigider, maioneza poate fi păstrată aproximativ două zile. În plus, e recomandat să consumi maioneza cât mai repede după ce ai preparat-o, fie că o adaugi într-o salată boeuf, de cartofi sau de vinete.
Poftă bună.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News