„Având în vedere timpul care nu-mi mai permite să-mi onorez programul de lucru, luni îmi voi da demisia din postul pe care îl ocup la Parlament. Vă salut, rămânem aici pe online, rămânem toți la fel. Vă pup și să aveți grijă de voi”, a transmis Makaveli, pe numele său real Alexandru Zidaru, cunoscut publicului drept
De la consilier parlamentar la curier cu două ore pe zi
Alexandru Zidaru deținea în prezent o funcție part-time în cadrul biroului parlamentar al senatorului SOS România, Ninel Peia, în calitate de curier personal, cu un program de lucru de doar două ore pe zi. În decembrie 2024, Diana Șoșoacă anunțase angajarea lui Makaveli în Parlament, pe funcția de consilier parlamentar, poziție la care influencerul a renunțat între timp.
Într-un interviu oferit pentru HotNews.ro în luna martie, Zidaru explica decizia de a renunța la postul de consilier, justificând alegerea unui program redus: „Am optat pentru curier la cabinetul domnului Peia, pentru că doar acel post îmi putea facilita 2 ore de program și în același timp să rămân lângă domnul Peia, respectiv doamna Diana.”
Makaveli recunoștea că această mutare a fost influențată și de valul de critici din spațiul public: „Lumea oricum sbierea și urla că sunt plătit din bani publici. Și atunci, ca să rămân – că oricum nu o să plec de acolo niciodată, aia e clar – am ales pe ăla de două ore. Nu mă bate nimeni la cap și n-are nimeni ce să-mi urle.”
Implicat în scandaluri și menționat într-un document al SRI
Alexandru Zidaru a devenit cunoscut publicului în 2024, odată cu promovarea intensă a candidaturii lui Călin Georgescu pe TikTok, unde a acumulat rapid notorietate în rândul susținătorilor curentului naționalist. Potrivit unui document declasificat al Serviciului Român de Informații, făcut public după o ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării, Zidaru figurează printre influencerii care ar fi fost plătiți de Bogdan Peșchir pentru a susține campania lui Georgescu.
Pe 16 decembrie 2024, Makaveli a fost audiat de poliție în dosarul privind finanțarea ilegală a campaniei electorale a lui Călin Georgescu. La ieșirea de la audieri, a avut un comportament agresiv, adresând injurii la adresa soției jurnalistului Mihai Gâdea, fapt care a atras numeroase critici în presă și în spațiul public.
Câteva zile mai târziu, pe 20 decembrie, a fost implicat într-un alt incident controversat, de această dată pe holurile Parlamentului, unde, alături de Diana Șoșoacă, a avut un schimb de replici tăioase cu o jurnalistă de la Antena 3 CNN. Acest episod a marcat o escaladare a tensiunilor dintre reprezentanții SOS România și presa centrală.
Un final de drum sau o retragere strategică?
Deși și-a exprimat clar intenția de a demisiona, rămâne de văzut dacă Makaveli va face pasul în mod oficial luni, așa cum a anunțat. Gestul de a șterge mesajul video ridică semne de întrebare cu privire la o posibilă reevaluare a deciziei sau, din contră, la o strategie de retragere calculată din spațiul politic, pentru a se concentra exclusiv pe prezența sa din mediul online.
Makaveli rămâne, totuși, o voce influentă în social media, în special pe TikTok, iar impactul său asupra electoratului tânăr din zona naționalistă nu poate fi ignorat. Rămâne de urmărit dacă această ruptură de SOS România este definitivă sau doar o etapă în reconstrucția imaginii sale publice.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News