Stabilită în România pentru a urma o diplomă în arte plastice la Universitatea Națională de Arte din București, Tuan Nini s-a îndrăgostit de țara noastră și a decis să nu mai plece.
„Românii au tendința de a avea garda un pic ridicată atunci când întâlnesc oameni noi, dar odată ce te apropii de ei, sunt cei mai prietenoși oameni”, spune Nini. Această observație a fost formată în cei 18 ani de când locuiește în București, timp în care a reușit să depășească barierele culturale și să se integreze într-o societate diferită de cea din Malaezia, țara sa natală.
Nini a ajuns în România la vârsta de 19 ani, fiind o tânără curioasă în căutarea unei aventuri. „Oamenii mă întreabă adesea ce a stat la baza deciziei mele de a studia aici, dar, sincer, nimic nu a stat la baza deciziei mele - eram doar o tânără neliniștită de 19 ani”, povestește ea conform presei străine. Această decizie spontană a dus-o pe Nini într-o călătorie artistică și personală în România care a modelat-o atât ca artist, cât și ca individ.
„Este important să susținem femeile în animație”
După absolvire, Nini a lucrat pentru o scurtă perioadă la o agenție de publicitate, dar a realizat rapid că adevărata ei pasiune era ilustrația. În cariera sa, Nini a avut oportunitatea de a colabora cu autori de renume, printre care se numără și bestseller-ul Alison McGhee. „Este destul de rar ca un ilustrator de carte să poată veni și să sugereze efectuarea unor modificări la text, așa că mă bucur că echipa cu care am lucrat a fost deschisă la acest lucru”, explică ea.
Recent, Nini a fost implicată într-un proiect interesant, fiind însărcinată să condenseze o lucrare de cercetare antropologică despre practica orașului New York de a oferi gratuit apă de la robinet. „A fost o provocare să aduc această temă într-un format vizual accesibil și atractiv”, mărturisește ea.
În plus față de munca sa de ilustrație, Nini este și un susținător activ al egalității de gen în industrie. Ea a participat la un atelier destinat contracarării dezechilibrului de gen din industria animației, unde s-a discutat despre disparitatea dintre numărul de studente și cel de profesioniști de sex masculin care activează în domeniu după absolvire. „Este important să creăm oportunități și să susținem femeile în animație și în toate domeniile artistice”, subliniază ea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News