Mamă aruncată la închisoare, după ce o asistentă a încurcat semnul din naștere al bebelușului cu o vânătaie

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

O mamă de 29 de ani din Basingstoke, trăiește un coșmar după ce a fost arestată, fiind suspectată de abuz asupra copilului său. Incidentul a avut loc după ce personalul medical a confundat un semn de naștere al bebelușului ei cu o vânătaie, tratând-o astfel "ca pe o criminală".

Tânăra mamă, cetățeană nepaleză, a dus bebelușul de șase luni la medicul de familie în luna mai, îngrijorată de petele albastre de pe pielea acestuia, care deveniseră mai închise la culoare.

Cu toate că semnul de naștere, cunoscut sub numele de pată albastră mongolă, fusese notat în fișa medicală la nașterea copilului, medicul de familie a trimis-o la Spitalul Basingstoke și North Hampshire pentru investigații suplimentare. Acolo, femeia a fost arestată de poliție sub suspiciunea de agresiune cu vătămare corporală efectivă și neglijare a copilului.

 

Femeia a petrecut o noapte la închisoare deși era nevinovată

 

Petele albastre și gri sunt comune la bebelușii cu pielea mai închisă la culoare, dar lipsa de conștientizare a personalului medical a dus la acest incident traumatizant.

"A fost greu pentru mine", a declarat Laxmi pentru BBC. "Nu am fost niciodată separată de copilul meu de la nașterea lui. În acel moment, eram tratată ca un criminal. Am rămas peste noapte într-o celulă fără dovezi medicale."

În timpul arestării, bebelușul a fost îngrijit la spital, unde scanările au arătat că nu existau leziuni scheletice. Ulterior, un dermatolog a confirmat că semnele nu erau vânătăi, iar serviciile sociale au stabilit că nu a existat un caz de abuz asupra copilului. Poliția a confirmat că nu a avut loc nicio agresiune.

Faye Wheeler, fondatoarea Blue Spot Campaign, a subliniat necesitatea unei mai bune educații în rândul profesioniștilor din domeniul sănătății pentru a evita astfel de confuzii devastatoare. "Există o mulțime de devastare din partea familiilor, iar acest lucru duce la neîncredere în ceea ce privește colaborarea cu profesioniștii din domeniul sănătății", a declarat Wheeler. "Există o lipsă de educație și de formare în recunoașterea petei albastre mongole."

Reprezentanții Hampshire Hospitals NHS Foundation Trust au menționat că siguranța copiilor este o prioritate, dar au recunoscut că diferențierea între vânătăi și pata albastră mongolă poate fi complexă.

DCI Gemma Anacora de la Hampshire Constabulary a declarat: "Îmi exprim compasiunea, trebuie să fie o situație foarte dificilă, însă noi respectăm procedurile, așa că arestarea ei a fost necesară pentru a obține dovezi prin interogatoriu și pentru a proteja copilul."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel