Ultimul mesaj trimis de Patrizia mamei sale: "Fiica mea a așteptat-o pe Bianca, prietena ei, care nu știa să înoate" 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Mihaela Cormos, mama Patriziei, spune că probabil fiica ei s-ar fi putut salva, dar a stat cu prietena ei Bianca pentru că aceasta din urmă nu știa să înoate. 

Bianca și Patrizia, cele două prietene care au murit în râul Natisone vinerea trecută, în comuna Premariacco din Udine au fost prietene până la capăt.

„Știa să înoate”, le spune mama Patriziei jurnaliștilor. „A așteptat-o ​​pe Bianca, care nu știa să înoate”.

Bianca Doros, 23 de ani, iubitul ei, Cristian Casian Molnar, de 25 de ani și prietena ei Patrizia Cormos, 20 de ani au fost înghițiți de apele râului Natisone, care are în continuare un debit mult peste medie, după mai multe zile de ploaie. Trupurile Patriziei și Biancăi au fost găsite duminică 2 iunie, iar Cristian este în continuare căutat. 

Cuvintele mamei Patriziei și ultimele mesaje primite

 

"Mi-aș fi dorit să nu fi murit degeaba, poate devenim mai pregătiți să salvăm oameni, cu mai puține autorizații în cazul intervențiilor urgente, pentru ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple", a spus în lacrimi mama Patriziei.

"Era o fată foarte bună, eram mândri de ea, era bucuria noastră. Îmi scria în fiecare zi „mamă, te iubesc” pe WhatsApp, mă întreba mereu dacă are voie să facă lucruri: „Mamă, am aproape 21 de ani, pot să mă duc la o cafea?””.

Cu o seară înainte de tragedie, au stat de vorbă până la 2 dimineața, apoi s-a dus să învețe până la 4:00, la 6.30 s-a trezit, a făcut un duș și a ieșit să meargă să susțină examenul.

Pe la 12:00 fata a sunat-o pe mama ei să o întrebe dacă poate merge "la lac, la Premariacco". "I-am spus că nu, apoi i-am spus bine, mi-a explicat că vrea sa facă o plimbare, niște fotografii și apoi va merge să doarmă". Acesta a fost ultimul mesaj între Patrizia și mama ei.

Lipsa de cunoaștere a râului

 

„Niciunul dintre cei trei nu cunoștea acel râu, l-au căutat pe internet”, spune mama.

Femeia a spus că a refuzat să vadă videoclipurile de pe internet care arată încercările disperate de a-i salva pe cei trei băieți și a spus că a văzut doar fotografia îmbrățișării și cea de pe albia uscată.

„Poate s-ar fi putut face mai mult, poate a fost soarta”.Un singur motiv am pentru a merge mai departe: „Îi mulțumesc lui Dumnezeu că au găsit-o ca să pot plânge pe sicriul ei, asta ne dă putere să supraviețuim”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel