La baza acestei rețete stă mălaiul, care se fierbe în apă, în proporție de 1 la 4, sau dacă doriți o mămăligă mai moale chiar de 1 la 2. Dar să rețineță că că în momentul în care alegeți să faceți mămăliga cu 1 cană de mălai, este recomandat să puneți 3-4 căni de apă.
Ingrediente pentru mămăliga perfectă: 500 mililitri de apă, 180 grame de făină de mălai, 1 linguriță de sare
Vezi și: Pâine de casă tradițională. Rețeta simplă pas cu pas
Puneți 500 mililitri de apă la fiert, într-un ceaun sau o oală, la foc mare. În momentul când apa ajunge la punctul de fierbere, puteți începe să adăugați mălaiul în ploaie, amestecând constant, pentru a evita formarea cocoloașelor. După ce terminați de adăugat mălaiului, focul se dă la mic, iar conținutul se lasă la fiert. Pentru a nu se lipi, se amestecă în mod constant cu ajutorul unei linguri de lemn. În momentul când observați că marginile mămăligii au început să se adune spre centru sau ați gustat și este gătită, închideți focul și răsturnați-o pe o farfurie întinsă sau pe un fund de lemn, cum făceau bunicile noastre.
Unii preferă să înlocuiască apa din compoziția mămăligii cu zer, lapte sau chiar smântână. Dacă vreți să păstrați rețeta tradițională, dar vă doriți un preparat mai cremos, puteți adăuga în timpul fierberii o jumătate de cană cu lapte. Pofta bună.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News