Mamele cu variola maimuței sunt sfătuite să nască prin cezariană pentru a evita infectarea copilului în timpul nașterii, spun medicii

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Mamele cu variola maimuței sunt sfătuite să nască prin cezariană pentru a evita infectarea copilului în timpul nașterii. Medicii le sfătuiesc, de asemenea, și să fie separate de bebelușul lor în spital.

Medicii speră că noile îndrumări vor reduce riscul ca mamele să își infecteze bebelușii în timpul travaliului sau după naștere.

Acest lucru vine în contextul în care Agenția britanică de securitate sanitară a raportat ieri încă 73 de cazuri de variolă în Marea Britanie, ajungând la un total de 302. 

 

Nașterea naturală și alaptarea nu sunt indicate mamelor infectate cu variola maimuței

 

De asemenea, orientările recomandă ca femeile infectate să evite alăptarea, pe fondul temerilor că aceasta ar putea acționa ca o altă cale de transmitere.

Colegiul Regal al Obstetricienilor și Ginecologilor și Colegiul Regal de Pediatrie și Sănătate a Copilului, care au contribuit la aceste orientări, avertizează că virusul este mai grav la copii.

Publicată în revista Ultrasound in Obstetrics & Gynaecology, revizuirea spune: "Virusul poate fi transmis prin contactul cu leziunile deschise.”

Prin urmare, este probabil ca travaliul și/sau nașterea vaginală la o femeie cu leziuni genitale să ducă la o infecție neonatală.

„Având în vedere că nou-născuții par a fi cei mai expuși riscului de infecție severă cu variola maimuței, în cazul în care se identifică leziuni, ar trebui să se recomande o cezariană. Chiar dacă nu pot fi identificate leziuni genitale la o femeie cu infecție confirmată sau probabilă, ar trebui să se ofere cezariană”.

Acesta adaugă că bebelușii care au un test negativ pentru variola maimuței ar trebui să fie izolați de mamele lor pozitive până când ambele teste sunt negative sau pozitive, moment în care pot fi reuniți.  

 

Copiii prezintă un risc mai mare de a avea simptome grave dacă se îmbolnăvesc de variola maimuței

 

Primele simptome ale variolei maimuței includ o temperatură ridicată, dureri de cap, dureri musculare, dureri de spate, glande umflate, frisoane și epuizare.

O erupție cutanată apare, de obicei, la una până la cinci zile după primele simptome. Aceasta începe adesea pe față, apoi se răspândește în alte părți ale corpului - și poate include organele genitale.

Cel mai mare risc de transmitere este considerat a fi prin contact direct cu un caz confirmat, picături sau suprafețe și obiecte contaminate.

Dr. Edward Morris, președintele RCOG, a declarat conform Daily Mail:

Organizația Mondială a Sănătății afirmă că ar putea exista consecințe negative pentru femeile însărcinate și pentru copii în cazul în care sunt infectați, inclusiv variolă congenitală, avort spontan sau naștere de copii morți, motiv pentru care am oferit îndrumări clare pentru profesioniștii din domeniul sănătății în acest document.

Suntem conștienți de faptul că sugarii și copiii prezintă un risc mai mare de a avea simptome grave dacă se îmbolnăvesc de variola maimuței. Prin urmare, pentru a minimiza riscul ca un copil să contracteze virusul, recomandăm profesioniștilor din domeniul sănătății să discute beneficiile și riscurile unei nașteri prin cezariană cu o femeie însărcinată sau cu o persoană care are sau este suspectată de a avea virusul”.

Dr. Camilla Kingdon, președintele RCPCH, a declarat: „În prezent, există o lipsă de informații cu privire la răspândirea variolei maimuței în Marea Britanie și la impactul acesteia asupra femeilor însărcinate și a nou-născuților.

Prin urmare, această lucrare este o sursă importantă de informații pentru a ajuta clinicienii într-un moment în care numărul de cazuri din Marea Britanie este în creștere.

Îi îndemnăm pe toți pediatrii să se familiarizeze cu conținutul său, deoarece, deși riscurile sunt scăzute, există sfaturi importante care pot reduce riscul de infecție neonatală”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel