Aveți nevoie de 4 gutui, 8 bucăţi de pui, 6 linguri de zahăr, 2 linguri de făină, 50g de unt, 200ml de apă fierbinte sau supă de pui,
50ml de smântână lichidă, pătrunjel proaspăt, sare şi piper
Spălați gutuile bine coapte, tăiați-le în sferturi, le scoateți sâmburii, iar apoi le tăiați în felii de 0,5cm grosime. Puneți fructele într-o cratiţă, împreună cu jumătate din unt şi cu 50 ml de apă. Presărați sare şi piper proaspăt măcinat, acoperiți-le cu un capac și căliți-le la foc mic timp de 10-15 minute, fără să amestecați.
Carnea de pui se spală, se sărează, se piperează şi se rumeneşte într-o tigaie, în câteva linguri de ulei, până devine crocantă.
Între timp, într-o tigaie mică se topeşte zahărul, se adaugă restul de unt topit şi 200 ml de apă fierbinte (sau supă de pui). Lăsați nou tigaia pe foc până se topeşte zahărul.
Amestecați făina cu 4 linguri de apă. Turnați compoziția peste sosul caramel, pe care îl mai lăsași 5 minute pe foc, până se îngroaşă. Se toarnă caramelul peste gutui, se amestecă uşor şi se serveşte alături de puiul crocant, presărat cu pătrunjel tocat. Poftă bună.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News