Mâncarea de post cu ciuperci și conopidă este o opțiune delicioasă și sănătoasă pentru cei care urmează o dietă vegetariană sau de post.
Ciupercile adaugă o textură bogată și un gust savuros, iar combinațiile cu diferite legume și condimente pot transforma această mâncare într-o experiență culinară plină de satisfacție.
Iată cum se face.
Ingrediente
- 400 g conopidă
- 500 g ciuperci
- 1 praz
- 30 g ulei de măsline extravirgin
- 1 lingură făină
- 200 ml apă (de la conopida fiartă)
- Patrunjel verde
- Mărar verde
- Sare
- Piper
Mod de preparare
1. Conopida ruptă în buchețele se spală și se fierbe în apă cu un praf de sare aproximativ 5 minute.
2. Prazul se spală (folosim numai partea albă), se taie în jumătate, apoi în rondele subțiri. Se pune într-o tigaie cu uleiul și se călește puțin.
3. Ciupercile se curăță, se spală și se taie felii. Se pun peste prazul din tigaie și se lasă să fiarbă aproximativ 10 minute, până scade zeama de la ciuperci.
4. Se toarnă apa în care a fiert conopida (200 ml), în care am dizolvat și lingura de făină. Lăsăm să fiarbă 2-3 minute, apoi punem conopida, potrivim de sare și piper și se mai fierbe încă 5 minute.
5. La sfârșit, se presară patrunjelul și mărarul verde tocat mărunt.
Poftă bună!
---------------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News