Mandatul lui Stoltenberg de secretar general al NATO, extins cu un an: Alianța noastră este mai importantă ca oricând

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Mandatul lui Stoltenberg de secretar general al NATO, extins până la 1 octombrie 2024
Mandatul lui Stoltenberg de secretar general al NATO, extins până la 1 octombrie 2024

Aflat la conducerea NATO din 2014, Jens Stoltenberg a anunțat marți, 4 iulie, că va rămâne în funcția de secretar general al Alianței Nord-Atlantice pentru încă un an.

„Sunt onorat de decizia aliaților din NATO de a-mi extinde mandatul de secretar general până la 1 octombrie 2024. Puntea transatlantică între Europa & America de Nord ne-a asigurat libertatea & securitatea pentru aproape 75 de ani și, într-o lume mai periculoasă, Alianța noastră este mai importantă ca oricând'', a scris el pe Twitter, cu numai o săptămână înaintea Summitului de la Vilnius din 11-12 iulie.

Această prelungire era așteptată de câteva săptămâni în absența consensului asupra numelui unui eventual succesor, transmit AFP și Reuters.

Numit la 1 octombrie 2014 pentru un mandat de patru ani, norvegianul Stoltenberg (64 de ani) a efectuat deja două mandate și postul i-a fost prelungit până la 30 septembrie 2023. 

Stoltenberg a ghidat Organizația Tratatului Atlanticului de Nord printr-o serie de crize de când a preluat conducerea alianței militare, în 2014, cel mai recent mobilizând țările membre în sprijinul Kievului și încercând, în același timp, să împiedice transformarea războiului din Ucraina într-un conflict direct între NATO și Rusia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel