Maratonul Radarelor din Germania 2022: Peste 9000 de vitezomani au fost depistați

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:

Anual, poliția din Bavaria, Germania, organizează un maraton de 24 de ore în care instalează radare de viteză pe toate șoselele regiunii. La cea de-a noua ediție a "Blitzmaratonului" , care s-a desfășurat din 24 martie, ora 6.00, până în 25 martie 2022, ora 6.00, poliția bavareză a prins 9.756 de persoane care au încălcat regimul de viteză - semnificativ mai mult decât la Blitzmaratonul din 2021.

Valoarea maximă a vitezei fost depistată în apropiere de Unterhaching (sediul poliției din Bavaria Superioară Sud), cu 190 de kilometri pe oră în loc de 80, cât este permis. Șoferul riscă o amendă de 1.400 de euro și o interdicție de conducere de trei luni.

"Aproape 40 la sută mai mulți vitezomani, în ciuda zilelor de preaviz, arată că mult prea mulți nu par să le pese de limitele de viteză și se pun în pericol pe ei înșiși și pe alții", a declarat secretarul de stat pentru Interne din Bavaria, Sandro Kirchner. "Acest lucru este absolut iresponsabil!"

Poliția va continua să intensifice controalele în toată Bavaria și după Blitzmaraton.

 

Mulți nu sunt conștienți de pericolele pe care le implică condusul cu viteză prea mare

 

Kirchner a ținut să precizeze că respectarea limitei de viteză este absolut necesară: "Viteza excesivă este responsabilă pentru aproximativ un sfert din decesele din trafic pe drumurile din Bavaria. Se pare că mulți nu sunt conștienți de pericolele pe care le presupune conducerea cu viteză prea mare", a subliniat secretarul de stat pentru afaceri interne.

"Prin urmare, acțiuni precum Blitzmaraton sunt indispensabile: Unii iau din nou mai în serios limitele de viteză, alții primesc un memento puternic."

Ministerul de Interne bavarez a anunțat acest lucru după evaluarea datelor. 2.200 de puncte de măsurare au fost amenajate în Statul Liber – unde exact putea fi citit aici.

 

Anul 2022 a adus cu el mult mai multe încălcări decât anul trecut

 

Maratonul de 24 de ore a făcut parte din "Speedmarathon" la nivel european, coordonat de rețeaua europeană de poliție rutieră "ROADPOL". La cea de-a noua ediție a Blitzmaratonului bavarez, aproximativ 2.000 de polițiști și circa 50 de funcționari din cadrul municipalităților și asociațiilor cu scop special de monitorizare a traficului municipal au verificat viteza în aproximativ 2.200 de puncte de măsurare posibile pe teritoriul Bavariei pe o perioadă de 24 de ore.

Aceasta a fost cu aproximativ 2.700 mai multe încălcări de viteză decât în ​​anul precedent. Cu toate acestea, este cu aproximativ două mii mai puțin decât ultimul maraton fulger dinaintea pandemiei de corona. Cel mai rapid utilizator al drumului din Bavaria a intrat în capcana de viteză de pe autostrada 995, lângă Unterhaching, în districtul München.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel