Marcel Boloș anunță când vor primii românii pensiile majorate după recalculare

Cristina Iacob |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministerul Finanțelor a anunțat că, în curând, pensiile vor fi majorate pentru 3,8 milioane de pensionari.

Ministrul Finanțelor a anunțat că românii vor primi pensiile majorate începând din luna septembrie, după recalculare. Potrivit oficialului, toate pensiile vor fi plătite fără întârzieri, ca urmare a eforturilor echipei Ministerului Finanțelor de a se asigura că procesul se desfășoară conform planului.

Guvernul a aprobat Memorandumul pentru stabilirea limitelor de credite bugetare și de angajament pentru luna septembrie 2024, ceea ce va permite majorarea bugetului lunar pentru pensii cu peste 2 miliarde de lei. Această decizie va asigura fondurile necesare pentru cei 3,8 milioane de pensionari care vor beneficia de pensii majorate începând din această lună.

Recalculare pensii. Când vor primii românii pensiile majorate

 

”Ne ținem promisiunile și ne asigurăm că toți pensionarii vor primi pensiile majorate fără întârzieri! Echipa Ministerul Finanţelor a lucrat intens pentru a se asigura că totul decurge conform planului, iar pensionarii vor primi banii în conturile lor cât mai curând. Odată cu aprobarea de astăzi a Memorandumului pentru stabilirea limitelor de credite bugetare şi credite de angajament pe luna septembrie 2024, la propunerea #MF, asigurăm majorarea bugetului lunar pentru pensii cu peste 2 miliarde lei.                                                             

Astfel, mâine vom opera deschiderea de credite bugetare, care se traduce prin asigurarea sumelor pentru cei 3,8 milioane pensionari care primesc pensii majorate din septembrie.Pentru Guvernul României, respectiv Ministerul Finanțelor, este un efort de suplimentar de aproximativ 10 miliarde lei, pe care trebuie să îi asigure în contul Casei Naționale de Pensii Publice, pe parcursul anului 2024. De la o medie lunară de circa 10,5 miliarde lei, MF va asigura către Casa Națională de Pensii Publice aproximativ 13 miliarde lei lunar.

Mulțumesc pe această cale tuturor colegilor implicați la nivelul Ministerului Finanțelor și ANAF, indiferent că vorbim de colectarea veniturilor, Trezoreria Statului sau departamentul de buget responsabil de asigurarea deschiderilor de credite bugetare, eforturile lor se vor concretiza în asigurarea banilor pentru seniorii noștri. Ne-am asigurat că această creștere a pensiilor este sustenabilă din punct de vedere economic, astfel încât să putem continua să investim în continuare pentru viitorul României. Aceasta este direcția pe care o urmăm, un echilibru între asistență și dezvoltare, între promisiuni și acțiuni concrete.”, a transmis Marcel Boloș printr-o postare pe Facebook.                            

 

1. -imagine fara descriere- (marcel-bolos-anunta-cand-vor-primii-romanii-pensiile-majorate-dupa-recalculare_96684300.JPG)

Foto: Captură de ecran/ Sursă: Facebook - Marcel Boloș

--------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel