Marcel Ciolacu, discurs de tipul Viktor Orban la preluarea mandatului de premier. Promisiune și pentru românii din Diaspora

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:
sursa foto: Inquam Photos / George Călin
sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Noul premier al României, Marcel Ciolacu, a avut un discurs naționalist de tipul Viktor Orban. Acesta promite plafonarea prețurilor la alimentele de bază, strategie care însă în Ungaria nu a dat deloc roade pentru că produsele nu se mai găseau pe rafturi. Acesta a avut o promisiune și pentru românii din Diaspora.

Marcel Ciolacu a anunțat câteva dintre obiectivele pe care le are la preluarea frâielor guvernului României:

- plafonarea prețurilor la alimentele de bază

- lupta cu specula

- promisiune pentru românii din Diaspora: dezvoltarea sistemelor de educație și sănătate pentru ca românii plecați peste hotare să revină în țară.

- salariu minim pe economie de 500 euro

- salariul mediu net să fie de 1000 euro

- patriotism economic - dezvoltare economică prin creșterea producției naționale, atragerea de bani europeni și alocări bugetare;

- toate companiile care produc în România sunt românești, chiar dacă au acționari străini

"Trebuie să avem o creştere economică de peste 3%, să aducem inflaţia la 8% până la finalul acestui an şi să reducem dependenţa de importuri", a declarat Ciolacu, la Palatul Parlamentului.

Potrivit acestuia, România poate trece de la o economie bazată de consum de bunuri din import la o economie bazată pe producţie.

El a mai precizat ca se va reduce gradual impozitarea muncii, mai ales pentru cei cu venituri mici şi medii. 

UDMR a ieșit de la guvernare

 

"După conferinţele de presă, toţi cei desemnaţi, împreună cu preşedintele Senatului, domnul Nicolae Ciucă, vom vedea dacă continuăm discuţia sau vom depune lista de miniştri şi programul de guvernare. Programul de guvernare este finalizat. Din punctul meu de vedere, cu regret o spun, în acest moment, UDMR-ul şi mai ales colegii mei, domnul Tanczos Barna, domnul Cseke Attila, şi, nu în ultimul rând, domnul Kelemen Hunor, nu sunt în această coaliţie, dar, repet, seara nu s-a terminat încă", a declarat Ciolacu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel